Özellikle yaz aylarında güneşe fazla miktarda maruz kalındığında insan sağlığı bu durumdan olumsuz şekilde etkilenmektedir. Güneşte fazla kalmanın en olumsuz etkisi nedir diye düşünüldüğünde ilk akla gelen güneş çarpması olmaktadır. Güneş çarpması, tedavi edilmediği takdirde kötü sonuçlara yol açabilmektedir.

 Güneş Çarpmasının Belirtileri Nelerdir?

            Hava sıcaklığının genellikle,40 derece ve üstü olduğu durumlarda meydana gelen güneş çarpması rahatsızlığı, ilk anda çok fazla belirti vermeyebilir. Güneş çarpması belirtileri nelerdir? diye düşünüldüğünde, ilk belirtilerinin genellikle aşırı halsizleşme olduğu görülmektedir. Bunu, baş ağrısı ve baş dönmesi takip eder. Kişinin nabzı daha hızlı artmaya başlar ve konuşmada güçlük çekebilir. Göz bebekleri büyür ve gözleri istemsizce kaymaya başlar. Mide bulantısı ve kusma görülür. Bilinç kaybı yaşanabilir.

 Güneş Çarpmasının Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

            Güneş çarpması rahatsızlığının tedavi yöntemi, mutlaka doktor kontrolünde ilaç kullanmaktır. Güneş çarpması rahatsızlığında genel olarak uygulanan bir bitkisel tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Yalnızca tansiyon yükselmesi durumunda limonlu soda veya limonlu su içilebilir. Güneş çarpması durumunda yapılması gereken ilk tedavi ise hastaya soğuk duş aldırmak ve vücut sıcaklığının düşmesini sağlamaktır.

 abcsaglik.xyz