Gümüş Tesbih

Gümüş her dönemin en sık kullanılan ve her dönem değeri geçmeyen ürünlerin başında yer alır. Gümüş yüzyıllar boyunca tüm halkların en sık kullandığı aksesuarlarından biridir. Gümüş tesbihlerde meraklısı olanların kullanmayı tercih ettikleri ürünler arasında yer alır. Gümüş tesbihler hem üretimi hem de malzeme kalitesi sebebi ile en şık ve ayrıcalıklı ürünler olarak kabul görmektedir. Gümüş tesbih üretiminde hem el yapımı hem de teknik olanaklar ile yapılan çeşitlemeler arasında tercihe göre üretim gerçekleştirilir.

Özellikle gümüş tesbihlerde belli bir tarz kullanmayı seven beylerin sıkça tercih ettikleri ürünlerdir. Gümüş tesbihler pek çok çeşidi ve pek çok deseni ile meraklıları için ayrıcalıklı ürünler olarak firmalar tarafından meraklıları ile buluşturuluyor. Ayrıca ürünün kaç ayar olduğuna, işçiliğine ve modeline göre değişkenlik gösterir.

Gümüş Tesbih Modelleri

yapılan çalışmaların neticesinde pek çok model ve tasarımı içeriyor. Bu modellerin arasında el örmesi tesbih modelleri meraklıları için oldukça ilgi görüyor. Bu modellerden kazaz el örmesi bilek boy gümüş tesbih tasarımı meraklıları tarafından sıkça kullanılan ürünlerdendir. Bu model tasarımlar yapım aşamasında özel bir işçilik ile tasarlanarak piyasada yer alırlar. Bir diğer çeşitleme ise yine el işçiliği ile tasarlanan zirkon taşlı ve karpuz kesimli gümüş tesbihtir.

Yine özel el işçiliği ile üretilen ve son derece tercih edilme olasılığı yüksek ürünlerden biri olan arpa kesim özelliğinde özel el işçiliği ile üretilen ruby taşlı gümüş tesbih modelidir. El işçiliği tesbih çeşitlerinin arasında bir diğer özel tasarımlar da taraftarlara özel yapılan tesbih modelleridir. Bu modellerde son derece şık ve sıradışı tasarımlar olarak tesbih severlerin tercihine sunulmaktadır. Gümüş tesbih modellerinde bir diğer farklılık ise kişiye özel tasarımların da yapılmasıdır. Tesbih çeşitleri oldukça fazla olmakla birlikte pek çok farklı tasarım ve model söz konusudur.

Gümüş Tesbih Fiyatları

Gümüş tesbih fiyatları tasarlanan ürünlerin işçiliğine göre değişkenlik gösteriyor. El örmesi ile çalışılan ve taşının içeriğinde yakut ya da benzeri taş kullanılan ürünlerde fiyatlar farklılık göstermektedir. Gümüş tesbih fiyatları tesbih işçiliğinin yanı sıra tesbih tanelerinin kesim özelliklerine göre de farklılık gösteriyor.

Gümüş tesbihler farklı modellerinin yanı sıra özel üretim tesbihlerin de üretilmesi ile fiyat olarak değişim gösteririr. Ancak internet üzerinden ya da referansı sağlam markalardan her bütçeye ve ideal fiyatlara ürünler bulunabilmesi mümkün olabilmektedir. Detaylı bir araştırma neticesinde hem bütçeye uygun hem de istenilen tarzda tesbih fiyatları ile özel tasarım tesbihlere sahip olmak zor olmayacaktır.

Gümüş Tesbih Modelleri ve Fiyatları

Gümüş tesbihler her dönem özelliğini koruyan ve son derece şık ürünler olarak varlığını eski dönemlerden günümüze kadar korumaktadır. Bu nedenle hem klasik hem de modern yaklaşımlar içeren tasarımları ile sevenleri ve meraklıları tarafından tercih edilen ürünlerdendir. Tesbih satın almadan önce hem çeşitlilik, hem işçilik anlamında yapılan araştırmalar sonucunda uygun bir bütçeyle tesbih alabilmek mümkündür. Eğer en özel el yapımı gümüş tesbih modellerine sahip olmak istiyorsanız tek yapmanız gereken adresinden detayları ile birlikte gümüş tesbih tasarımlarını incelemek olacaktır.