Greenlight Lazer konusu ile ilgili olarak prostat kanseri tedavisinde esnasında Greenlight Lazer kullanımı ile hekim işe yaramaz durumdaki prostat dokusunu çıkarır. Bu işlem sonrasında idrar akışının sağlanması için daha geniş bir kanal oluşması sağlanır. Mevcut durumdaki fazla dokunun çıkarılması, ortaya çıkan idrar semptomlarının çoğunu yok eder. Lazerle Prostat Tedavisi, herhangi bir hastanenin ayakta tedavi merkezinde uygulanabileceği gibi, cerrahi merkezinde ya da özel ekipmanlı doktor muayenehanesinde kolaylıkla uygulanabilmektedir. Greenlight Lazer tedavi sürecinde hastaya çoğunlukla genel ya da spinal anestezi uygulanmaktadır. Genellikle bu tedavinin sonrasında hastanede kalınmasına ihtiyaç duyulmaz. Ancak tedavi sonrasında hasta uzun mesafeli seyahate çıktığı taktirde, başka sağlık koşullarının söz konusu olduğu ya da dayanıksız olması durumlarında hastanın bir gece hastanede kalması önerilebilmektedir.

GreenLight Nasıl Bir Çalışma Sistemine Sahiptir?

greenlight lazer

Prostat kanseri için başvurulan tedavi yöntemlerinden biri olan Greenlight Lazer terapisi, sistoskop kullanılarak üretraya yerleştirilmiş olan küçük bir fiber vasıtasıyla uygulanan bir işlem olma özelliğine sahiptir. Fiber yüksek güce sahip olan bir Lazer ışığı iletir. Büyümüş durumdaki prostat dokusu içerisinde mevcut olan kan dokuyu ısıtıp buharlaştırmak suretiyle anında emer. Gerçekleştirilmekte olan bu işlem büyümüş durumdaki prostat dokusunun tamamen çıkarılıncaya kadar sürdürülür. Greenlight lazer, temel yapıya zarar vermeyerek dokunun tamamıyla buharlaşmasını sağlar. Böylece doğal idrar akışı hızlı bir biçimde düzenlenir ve mevcut durumdaki üriter semptomlar hastaların çoğunda hızlı bir biçimde hafifler.

Greenlight Lazer Uygulamasının Avantajları

Prostat kanseri tedavisi için Greenlight Lazer terapisi uygulanan hastalarda minimum cinsel yan etkilere neden olur. Çok daha az tedavi tekrarlama ihtiyacı söz konusu olur. Hastanın hastanede kalış süresini ciddi ölçüde kısaltır. Hastaya ayakta kolaylıkla uygulanabilir bir tedavi yöntemidir. Kan pıhtılaşmasının önlenmesi amacıyla ilaç kullanan hastalar için son derece ideal bir tedavi yöntemidir. Hasta bu tedavi esnasında radyasyona maruz kalmaz.

Greenlight Lazer Terapisi Cinsel Fonksiyonları Etkiler Mi?

Prostat kanseri olup da Greenlight Lazer terapisi görecek olan hastaların en çok merak ettiği konular arasında bun tedavi yönteminin cinsel fonksiyonlarını olumsuz etkileyip etkilemeyeceği gelmektedir. Greenlight lazer terapisi gören hastaların sadece %1'in altındaki oranında cinsel işlev bozukluğu ortaya çıkmıştır. Fakat tedavi uygulanmış olan hastaların %33 kadarında uygulamanın sonrasında menisinin mesaneye geri boşalır.

Greenlight Lazer Terapisi Sonrasında Rahatsızlık Hissedilir Mi?

Prostat hastalığı nedeniyle Greenlight lazer terapisi gören çoğu hasta bir hafta ya da daha fazla bir süre boyunca idrarını yapması esnasında hafif bir yanma hissi şeklinde rahatsızlık çekebilmektedir. Ortaya çıkan bu hafif düzeydeki problem ağrı kesici ve iltihap sökücü ilaçlarla kontrol edilebilir niteliktedir. Daha ayrıntılı bilgi için http://www.greenlight.gen.tr internet adresini ziyaret edebilirsiniz.