Volkanik taş kütleleri arasında yer alan bazalt bir hayli şekilde koyu görünümü ile göze çarpan rengi, mikrolitili veya camsı dokusu ve homojen görünüşü ile magmatik bir kayaç çeşididir. Pek çok alanda bazalt taşı kullanımı sağlanıyor.

Yer ve zemin döşemelerinde oldukça fazla talep gören renk doku ve sertlik açısından ele alındığında birçok farklı çeşitleri yer edinmektedir. Bazalt küp taşı rağbet gören her ebat ve boyutlarda özel bir şekilde satılmakla birlikte en sağlıklı döşeme sistemlerini bir araya toplamaktadır. Bununla birlikte ile beraber Türkiye’nin dört bir yanına dünyanın en dayanıklı ve en sağlam doğal taşları yollanmaktadır. Aşınma ve iklim şartlarına dayanıklı bir yapıya sahip olması ile bazalt ve granit özellikleri ile birlikte en çok talep edilen doğal taşlardan biri olarak nitelendirilir.

Bununla beraber özel desen seçimi gerçekleştirildiğinde istediğiniz biçimde size hizmet sağlar ve istenilen zaman diliminde yapılması planlanmış olan işleri zamanında tamamlar. Oldukça değerli ve bununla birlikte Türkiye’de günden güne azalarak yeni ustaların çıkmadığı şu zamanlarda küp taş ustası olarak çalışmalarını devam ettiren kişilere değer verilmesi oldukça dikkat edilen bir husus olmalıdır. Gerekli görülen değer verildiği zamanlarda küp taş ustaları yapacağı hizmetlerde istenilen özveriyi göstererek işlerini bu anlamda devam ettirir.

Granit ve Bazalt Taşlar hakkında bilgi için  Erga Granit Madencilik  ergagranit.com  sitesini ziyaret edebilirsiniz.