Down sendromlu bireylerin mutlu, bağımsız ve üretken hayatlar kurabilmesi için çalışan Down Sendromu Derneği (DSD), geleneksel kermesini 27 Ekim tarihinde Hilton İstanbul Bomonti’ de gerçekleştirecek. Kermeste elde edilen tüm gelir Down Sendromu Derneği’ne aktarılacak 
Down Sendromu Derneği, geleceğe umutla bakmak adına çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.
Down sendromlu bireylerin toplumla bütünleşen bir yaşam kurabilmelerini sağlamaya; toplumun engellilik algısını geliştirmeye; uluslararası platformda Down sendromu ile ilgili araştırmaları takip ederek Türkiye'de uygulanmasını sağlamaya yönelik çalışmalarıyla öne çıkan ve gelişime liderlik eden projeler üreten Down Sendromu Derneği, geleneksel hale gelen kermes etkinliğini Ekim ayında gerçekleştirecek.
Down Sendromu Derneği Yönetim Kurulu ve gönüllülerinin ev sahipliğinde düzenlenecek kermeste tanınmış markalar stand kurarak destekte bulunacak. Sanat, iş ve cemiyet hayatından isimlerin katıldığı kermeste Türkiye’den ve dünyadan seçkin markaların katılımı ile takıdan giyime, dekorasyon ve aksesuardan kitaba hediye seçenekleri Down Sendromu Derneğine özel avantajlı fiyatlarla satışa sunulacak. DSD, sürpriz etkinliklerin de yer alacağı kermese tüm dostlarını bekliyor.




DSD Down Sendromu Derneği kimdir?; DSD çalışmalarında sayıları üçbini bulan gönüllülerden destek alıyor. Derneğin Ankara ve Tokat’ta şube, Gaziantep ve Kastamonu’da temsilcilikleri bulunuyor. DSI- Down Syndrome International,  EDSA - European Down Syndrome Association,  DSMIG- Down Syndrome Medical Interest Group ve T21RS -Trisomy 21 Research Society gibi Uluslararası kuruluşlara da üye... Dernek Başkanı Gün Bilgin, 2009 yılında Down Syndrome International tarafından Türkiye Down Sendromu Büyükelçisi seçildi, 2014 yılında Dünya Down Sendromu Başarı Ödülü’ne layık görüldü. DSD ‘nin ana kurucuları başarılı iş kadınları Fery Elhadef, Gün Bilgin ve Fulya Ekmen’dir.



Down sendromu nedir?: Dünyada ortalama 800 doğumdan birinde Down sendromu görülüyor. Dünya çapında 6 milyon, Türkiye’de 70 bin down sendromlu birey bulunduğu tahmin ediliyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 35 yaş üstü hamileliklerde Down Sendromu riski artıyor. Down sendromu görülme sıklığı açısından ülke, milliyet, sosyo ekonomik statü farkı yok. Down sendromu bir hastalık değil genetik bir farklılıktır.  Bu anlamda toplumun bilinçlendirilmesi ve doğru bilgilendirilmesi büyük önem taşımaktadır.