MEVCUT DURUM: 4 yıllık üniversite mezunları 12 ay yedek subay veya 6 ay kısa dönem er/erbaş olarak askerlik yapıyor. Lise ve altı ise 12 ay askerlik yapıyor. Yurt dışındaki vatandaşlar için de dövizle askerlik ve bedelli askerlik var.

YENİ SİSTEM: 12 aylık yedek subaylık devam ediyor, 2 yıllık meslek yüksekokul mezunlarına 12 aylık yedek astsubaylık uygulaması geliyor. Bu görev sırasında 2 aylık eğitim döneminde harçlık verilecek, 10 aylık dönemde ise maaş ödenecek. Lise ve altı için 6 ay+6 aylık geliyor.

KALICI BEDELLİ: Dövizli askerlik sürecek. Bedelli-dövizli farkı kalmayacak. Dövizli askerlikte kur neyse bedelli askerlikte de aynı TL bazında ödenecek. Bedelli kalıcı olacak. İsteyen herkes bedelli askerliğe başvurabilecek. 1 aylık temel askerlik eğitimlerinin ardından terhis edilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir'de yeni askerlik sistemini duyurdu. Yeni uygulamayla birlikte fakir zengin arasındaki uçurum da aradan kalkacak. Askerlik çağındaki gençler "Cumhurbaşkanımız'ın açıklamaları bizi rahatlattı. Artık durumu olmayan gençler de hem bedelli hem de paralı askerlik yapabilecek. Bu açıklama binlerce gence iş kapısı da demek" diye konuştu.