DEKORASYONDA AYNA ETKİSİ -

Merhaba sevgili New Göktürk okurları.Bu haftaki yazımda aynaların dekorasyondaki yerini ele alıyoruz.
Aynalar mekanları daha büyük ,daha aydınlık ve daha hareketli gösterir. Kayıp alanları kazanmak güzel bir görüntüyü içeri yansıtmak gibi birçok alanda kullanırız. 

Evin en geniş alanı olan salonlarımız eğer yeterli ışığı sağlanamıyorsa aynalar ile ışık oyunları yapabiliriz. Pencerenin karşı duvarına konulacak ayna hem dış manzarayı yansıtacak hem de mekana ışık sağlayan ekstra bi alan daha yaratacaktır.
Tv ünitesinin arkasını dekoratif bronz ayna ile kaplamak Evi olduğundan büyük gösterecektir ve  hoş bir ambiyans sağlayacaktır mekana.  Orta sehpanın tamamen ayna ile kaplı olması, duvara asacağımız aynalı aplikler ile de ışık oyunları yaratabilirsiniz. 

Yatak odasında boydan boya çerçevesiz aynalar zengin bi görüntü sunar. Yeterli alan bulunmuyorsa mekanda dolap kapaklarını ayna kaplatarak değerlendirebilirsiniz. 

Giysi odaları genelde dar ve bunaltıcıdır. Bu alanlarda da kullanılar boy aynalar mekanı genişletecektir. Eğer giysi odasına yatak odasından geçiliyorsa bu bölümü ayıran duvarı reflekte cam ile bölerseniz giysi odanızın içini göstermeden gün ışığını aktarmış olursunuz.

 

Dar ve uzun koridorlarda enerji hızlı akar. Burada hem çerçeveler hemde aynalarla derinlik katabiliriz. 

Şüphesiz aynaların en vazgeçilmez olduğu alan banyolardır. Banyo aynalarını lavabo üzerine asmaktan farklı çözümlerde var. Benim en çok kullandığım lavabo yanına sağlı sollu boy aynası veya bir duvarı komple ayna kaplamak. Banyolarımız genelde küçük metrajlı olduğundan dolayı mekanı olduğundan daha büyük ve ferah yapıyor.

Aynaların aslında neyi yansıttığı da çok önemlidir. Güzel bir görüntüyü yansıtıyorsa bizde o enerjiden etkileniriz.

İLETİŞİM

GAMZE BİRGÜL İÇ MİMARLIK VE DEKORASYON 

MERKEZ OFİS /AUTOPIA - Gökevler Mah. Adnan Kahveci Bulvarı No: 1   B/34  Esenyurt / İSTANBUL
www.gamzebirgul.com
Gsm : 05326207783
E-mail :[email protected]
Instagram: gamzebirgul_designs