AA muhabirinin Fransa polisinden aldığı bilgiye göre, Fransa'daki 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) devam ederken güvenlik gerekçesiyle protestocuların şehrin en büyük meydanı olan Capitol Meydanı'nda toplanmalarına izin verilmedi, bazı yollar ulaşıma kapatıldı ve toplu taşımada kısıtlamalar yapıldı.
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ve yapılan ulaşım kısıtlamalarına rağmen insanların yürüyerek ulaştığı, geniş katılım gösterdiği gösteriler sırasında herhangi bir olay çıkmadı.
Başkent Paris'teki İtalya Meydanı'nda TSİ 14.00'te bir araya gelen göstericiler de Ulusal Meclis'in bulunduğu Invalides Meydanı'na yürüdü.

Ülke genelinde düzenlenen grevlerin ise demiryolu ve havayolu ulaşımı ile çöp toplama merkezlerini etkilemesi bekleniyor. CGT işçi sendikasının Twitter hesabından yayımlanan mesajda, Lyon kentinde çöp dönüşüm merkezinde büyük yığınaklar oluştuğu belirtildi.
Fransa Demiryolu İşletmelerinden (SNCF) yapılan yazılı açıklamaya göre, 10 hızlı trenden biri çalışmayacak, banliyö ve şehirlerarası trenlerin ise üçte biri hizmet vermeyecek.
Air France pilotlarının üye olduğu SNPL sendikası da internet sitesinden yaptığı duyuruda, grevler nedeniyle bugün beş uçuştan birinin gerçekleşmeyeceğini bildirdi. Açıklamada, işçilerin yüzde 27'sinin greve katılacağı belirtildi.
Tartışmalara neden olan yasa tasarısının onaylanması halinde, günlük azami 10 saatlik çalışma süresi 12 saate çıkarılacak, iş sözleşmesinde değişiklik yapmak isteyen çalışanlar işten atılabilecek, yarı zamanlı çalışanların haftalık 24 saat olan asgari çalışma süresi düşürülecek, fazla mesailerde daha az ödeme yapılabilecek.
Sendikalar ve işçi örgütleri, hükümetin tasarıyı geri çekmesini, aksi halde geri adım atmayacaklarını söylüyor.