FETÖ’nün cami, kilise ve sinagogu aynı çatı altında barındıracak “Bir Ev” projesine daha önce 10 milyon euro sözü veren Alman hükûmeti, bu meblağa 9 milyon 500 bin euro daha ekleneceğini açıkladı. Böylece FETÖ projesine maddi destek 19 milyon 500 bin euroya çıktı.

Almanya, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) olan desteğini skandal bir kararla bir kez daha gösterdi. Başkent Berlin'de yapılacak "Bir Ev" projesine yapılacak maddi yardım miktarı arttırdı içinde cami, kilise ve sinagog bulunacak yapı için Alman hükûmeti daha önce 10 milyon euro aktaracağını açıklamıştı. O karara tepkiler dinmeden bu kez 9 milyon 500 bin euro daha yardım yapılacağı açıklandı.

Hristiyan Demokrat Birlik partili Klaus-Dieter Gröhler, daha önce 10 milyon euro taahhütte bulunan Alman hükûmetinin 9 milyon 500 bin euro daha ödeme yapacağını açıkladı. Projenin temelinin 14 Nisan 2020'de atılacağı duyurulmuştu.

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, gelecek 3 yıl için uyum konusunda çalışmalarda bulunan cami ve cemevlerine de 7 milyon euro bütçe ayırdıklarını açıkladı.

Berlin'deki İçişleri Bakanlığında düzenlenen toplantıda "Uyum için Camiler" adlı projeyi tanıtan Horst Seehofer, toplumun beraberliği ve bütünlüğü için Müslümanlarla diyaloğun önemine dikkati çekerek, "Ben bu projeyle toplumun bütünlüğüne önemli katkıda bulunacağımıza inanıyorum." ifadesini kullandı.