İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimlği, Gülen hakkında talimatla cinayetsuçundan yakalama kararı çıkarttı.

GÜLEN CİNAYETLE SUÇLANDI

Gazeteci Haydar Meriç infazında FETÖ lideri Fetullah Gülen de cinayetle suçlandı.
Gülen aleyhinde kitap yazacağının anlaşılması üzerine düzmece bir raporla DHKP-C'li olduğu gerekçesiyle dinlemeye alındıktan sonra FETÖ'nün infaz timleri tarafından domuz bağı yöntemiyle öldürülen gazeteci Haydar Meriç cinayetine ilişkin soruşturma sürüyor.
İstanbul Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Savcısı Hasan Yılmaz, şüphelilerinden Fetullah Gülen, eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürlerinden Serdal Güldalı, Ankara eski Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcalı, Salih Keskinkılıç, Tolga Güzeltaş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ofisine böcek koyduğu tespit edilen Enes Çiğci'nın tüm çağrı ve aramalara rağmen bulunamadıklarını bildirdi.

YAKALAMA KARARI

Savcı Yılmaz, dosya kapsamında haklarında kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösterir deliller bulunan şüpheliler hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılması için mahkemeye başvurdu. Talebi değerlendiren İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği, FETÖ lideri Fetullah Gülen ile 4 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarttı.
Mahkeme, Gülen hakkında, “tasarlayarak bir suçu gizlemek, başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak için öldürme ve silahlı terör örgütü kurma veya yönetme”, eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürlerinden Serdal Güldalı, Ankara eski Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcalı, Salih Keskinkılıç, Tolga Güzeltaş ve Enes Çiğci hakkında ise“kişiyi hile hürriyetinden yoksun kılma ve terör örgütü üyeliği”suçlarından tutuklamaya yönelik yakalama kararı verdi.



9 POLİS TUTUKLANMIŞTI

Hatırlanacağı gibi gazeteci Haydar Meriç cinayetiyle ilgili İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca geçtiğimiz hafta 41 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarılmış 30 istiharatçı polis gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 9 şüpheli tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulmuştu. Zanlıların, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP'li milletvekillerine kumpas kuran böcek ekibinde de yer aldıkları öne sürülmüştü.