Orçun Maviş hayatının en renkli günlerini geçiriyor. İzmit Kandıra'da yıllardır süt üretim çiftliği işletmeciliği yapan Maviş, Kurban Bayramı'nda kestiği kurbanın iskeletini bozmadan etlerini ayırmış ve sosyal medyada trend topik olmuştu. Binlerce kişinin yorum yaptığı Maviş, ilk kez konuştu:

Kimisi çok rahatsız oldu, kimisi çok beğendi. Bir üniversitenin antropoloji bölümündeki arkadaşlar iletişim kurdu 'Bizim için böyle bir çalışma yapar mısınız?' dedi. Ben de kabul ettim. Kesimi tamamen İslami usullere göre tamamladım. Aksi düşünülemez bile.



Şunu fark ettim. İnsanlar bu işleri bilmiyor ve olumsuz tepki göstermeyi yetenek zannediyorlar. Hayvanın boynunu kesmediğimi düşünen de, canlı canlı derisini yüzmüş diyene kadar birçok insan var. Sonra bir de sosyal medya ulema takımı da var. Onlar da dini yorumlar yapıyor. İşte 'O kurban kabul olmaz', 'Onun eti yenmez' gibisinden yorumlar yapıyorlar. Çok fazla yorum var. Hepsine yetişemesem de önemli kısmına cevap verdim. Birçoğu sonradan mesajlarda özür diledi.



Kurbanı iskeletini bozmadan kesme fikri 2 yıl önce aklıma geldi. O zaman da yaptım. Ancak o bu kadar teferruatlı değildi. Onu da insanlar gördü. Biraz onların yönlendirmesi, biraz da kendi isteğimle bunu daha önce planlamıştım. Özellikle bayramın 3. gününe bıraktım daha rahat bir gün olması dolayısıyla. Hayvanın kesiminde herhangi bir problem yok.



Normal İslami ve insani usullere uygun olarak standart bir şekilde hayvan kesildi, yüzüldü, ondan sonra askıya alındı. Askıya alındıktan sonra bunun etlerini kemiklerinden düzgün bir şekilde ayırdık. Bunu yaparken sadece eklemlerine zarar vermedik. Bunun dışında yaptığımız herhangi bir şey yok...