HAYATI

   1972 Seneninde Konya'da dünyaya gelen Fatma TORU evli ve iki çocuk annesidir. İlkokul orta okul ve lise eğitimini Konya da bitirmiş hemen peşinden Selçuk Üniversitesi mühendislik mimarlık fakültesi harita ve kadastro mühendisliği bölümünden 1994 seneninde mezun olmuştur.

  Konya Büyükşehir Belediyesinde harita ve kadastro mühendisi olarak görevine başlayan Fatma Toru daha sonra Meram belediyesinde mesleğiyle alakalı çeşitli işler yaparak muvaffakiyet merdivenlerini hızla tırmanmıştır. Aksaray üniversitesi fen bilimleri enstitüsünde harita mühendisliği ana bilim dalında yüksek lisansını bitirmiştir. Ayrı olarak anapara piyasası heyeti lisanslı gayrimenkul değerleme uzmanlığı bulunmaktadır.

 Eğitimi

  Konya Atatürk Kız Meslek lisesinden mezun olduktan sonra Selçuk Üniversitesi Harita ve Kadastro mühendisliğine giriş yapmıştır. Başarılı bir lisans hayatının nihayetinde eğitimini yüksek lisans ile taşlandıran Konya Meram Belediye Başkanı, 2013 seneninde kariyerine lisanslı gayrimenkul uzmanlığı vesikası ile değişik bir zenginlik katmıştır.

 İş Tecrübeleri

  18 senedir Meram Belediyesi içerisinde çalışarak büyük emekler vermiş olan Fatma Toru, Harita mühendisliği, belediye kontrol mühendisliği müdür yardımcılığı, harita emlak bölge müdürlüğü, encümen azalığı, uzlaşma komisyon azalığı gibi bir hayli görev üstlenmiştir. Uzun zamanlar Konya’ ya vermiş olduğu katkılar ile beraber Konya içerisinde tanınan ve sevilen biri olmasının yanı sıra Konya’yı çok iyi bilen ve tanıyan bir belediye başkanı olan Fatma Toru, Konya şehrinin daha iyiye gidebilmesi için büyük bir dokunuşlar sunmuştur.