Eyüp Sabri Göncü, 1978 yılında Şanlıurfa şehrinde doğmuştur. Evli ve dört çocuk babası bir iş insanı olan Eyüp Sabri Göncü, gelin doğduğu günden bugüne kadar hangi yollardan geçmiş ve ne gibi başarılara imza atmış hep birlikte görelim!

İlkokul ve ortaokulu Şanlıurfa’da okumuş olan Eyüp Sabri Göncü, 1997 yılında ise üniversitede mühendislik bölümünü kazanmıştır. Öğrencilik yıllarını sosyal olarak da boş geçirmemeye çalışan Göncü, sadece derslere girmenin yetmediğini fark ederek öğrenci kulüpleri ve temsilciliklerinde de görev almıştır. Bunların dışında geziler, öğrenci etkinlikleri gibi çalışmalarda da sıkça görev almıştır. Dolayısıyla bu gibi yetkinlikler sayesinde üniversite öğrencileri ve onların sorunlarına ses olmaya çalışan çalışmalarda da bulunmuştur.

Amerika’daki dil eğitiminin ardından İngiltere’de “MSc in Management Master” (Master of Science Management, Yöneticilik Yüksek Lisansı) programına dahil olmuştur. 2004 yılında ana vatanına dönen başarılı mühendis Göncü, alanı tekstilin yanı sıra inşaat ve aşı imalatı gibi konularda da sesini duyurmayı başarmıştır. Aşı imalatlarının yanı sıra iplik imalatlarının yönetimi gibi alanlarda da çeşitli işler yapmıştır. Yöneticilik yüksek lisansının meyvelerini bu alanlarda kullanarak etkili projeler ile birçok ilke imza atmıştır.

Daha sonraları 2015 yılında ise aile şirketlerini bırakarak Dollvet’in hisselerini almış ve tüm bilgi ve birikimlerini Dollvet’i geliştirmeye ve daha da ileriye taşımaya harcamıştır. Eyüp Sabri Göncü, 2013-2016 tarihleri arasında da Şanlıurfa Dayanışma Derneği’nin İstanbul başkanlığını yapmıştır. Şanlıurfalıları İstanbul’da güzel bir şekilde temsil eden dernek, birçok öğrenciye de burs vererek yardımseverliğini göstermiştir. Şimdi ise hep beraber hız kesmeden bu başarılı biyoteknoloji firması Dollvet’i yakından tanımaya ne dersiniz?

DOLLVET BİYOTEKNOLOJİ İLE TANIŞIN!

Biyolojik madde ve aşı üretimi firması olan Dollvet biyoteknoloji ile ilgilenmektedir. Aynı zamanda Dollvet’in Türkiye’deki üretim kampüsü, daha genç olmasına rağmen FAO’ya (Food and Agriculture Organization, Gıda ve Tarım Örgütü) akredite olmuş ve GMP (İyi Üretim Uygulamaları) standartlarına uyan ilk aşı firması olarak da bilinmektedir. Bu da birçok yönden bir artı olarak görülmektedir.

Şu anda Şanlıurfa’daki tesisinde 3 adet test kiti ve 33 adet veteriner aşı ruhsatının olduğu bilinen Dollvet’in merkezi ise İstanbul’da bulunmaktadır. Aynı zamanda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı onaylı Ar-Ge belgesine sahip tek biyoteknoloji merkezi olma özelliği ile Dollvet Üretim Kampüsü, güçlü ekibi ile tanınan ve sevilen modern bir biyoteknoloji firması haline gelerek başarı ile son hızda ilerlemektedir.

Bu başarıları sayesinde 2018 yılında Avrupa Birliği’nin açtığı büyük bir ihaleyi kazanmıştır. Dolayısıyla bu ihaledeki başarı adını daha da duyurmasını sağlamıştır. Dünya çapında başarıları ile tanınan ve dikkatleri üzerine çeken Dollvet için Eyüp Sabri Göncü; Dollvet’i hiçbir zaman ticari bir kuruluş olarak görmediğini aynı zamanda milli ve yerli kalmasını istediğini de çokça belirtmiştir.