Yapıcı eleştirilerle, destekle, şeffaf bilgilerle, net bakış açılarıyla yatırımcı firmalara destek sağlıyor ve problemlerini çözmede yardımcı oluyor. Global bir organizasyon olma yolunda emin adımlarla ilerleyen EY, global müşterileri için 3 yılda 1,2 milyar dolarlık yatırım yapmıştır. Müşterilerinin farklı ülkelerdeki, kültürlerdeki işlerini ve riskleri yöneterek öneriler sunuyor ve stratejik yaklaşımlarla hizmet veriyor. Danışmanlık hizmetleri, denetim hizmetleri gibi konularda öncü olan EY, bu konulardaki güvenilirliğini çoktan kanıtlamış olan bir işletmedir.

EY denetim hizmetleri arasında:

  •  Muhasebe Mevzuatına Uyum ve Raporlama Hizmetleri
  • İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Danışmanlığı
  • Finansal Muhasebe Danışmanlık Hizmetleri
  • Finansal Tablo Denetimi
  • Usulsüzlük İncelemesi ve Uyuşmazlık Danışmanlığı bulunmaktadır.

Muhasebe Mevzuatına Uyum Ve Raporlama Hizmetlerinin Amacı

Bu hizmetin amacı farklı ülkelerde faaliyetleri olan büyük firmaların finansal raporlamalarına yardımcı olmaktır. Aynı zamanda çeşitli sektörlerde de faaliyeti bulunan ve gelişmekte olan piyasalara girecek olan şirketlerin finans süreçlerine destek olmak, yeniden yapılandırmaya yardımcı olmak, verimliliği arttırmak ve maliyetleri düşürmek gibi amacı da bulunmaktadır.

*Yasal raporlama, dönem sonu kapanış işlemleri, finans departmanlarına muhasebe desteği sağlanması, EY’in uzmanları ile birlikte muhasebe standartları baz alınarak oluşturulan mali tabloların hazırlanması gibi daha birçok hizmet ise bu başlık altında EY’in verdiği hizmetlerdir.

İklim Değişikliği Ve Sürdürülebilirlik Danışmanlığının Amacı

5 farklı başlık adı altında sunulan bu hizmetin amacı şirketlerin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma yolundaki ilk aşamalarından itibaren yanlarında yer almak ve aynı zamanda sosyal, çevresel ve ekonomik başarıların ölçülmesi ve raporlanması gibi konularda destek olmaktadır. İklim değişikliği ve sürdürülebilirlik kavramı günümüzde yoğun bir şekilde hayatımıza girmiştir. Bu hizmetin nedeni ise hem firmanın gelirini yükseltip maliyeti düşürüp kar elde etmesini sağlarken hem de mevzuatın gerekliliklerini yerine getirmektir. EY, uluslararası yöntemlerle desteklenmiş olan hizmeti size sağlamaktadır.

Finansal Muhasebe Danışmanlık Hizmetlerinin Amacı

Muhasebe alanındaki değişiklikler yüzünden maliyetleri sürekli takip etmek ve nakit akışını düzgün bir şekilde yönetmek gerekiyor. Muhasebe ve vergi profesyonellerinden oluşan Finansal Muhasebe Danışmanlık Hizmetleri ekibi muhasebede oluşan değişiklikler konusunda oldukça deneyimlidir. Bu hizmet de finans yöneticilerinin, denetim komitelerinin ve CFO’ların beklenen değişiklikleri iyi anlaması ve bu olayın şirkete olan etkilerini değerlendirmeleri konusunda yardım etmektir.

Finansal Tablo Denetiminin Amacı

Dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen birçok firmasıyla iş yapmakta olan ve bu şirketleri denetleyen EY ekibi, birbirinden farklı sektörlerde tecrübeye ve bilgi birikimine sahiptir. Bu sayede de finansal tablo denetimi hizmetinizi şeffaf, güvenilir ve tutarlı bilgiler ışığında yapacaktır.

Usulsüzlük İncelemesi Ve Uyuşmazlık Danışmanlığının Amacı

Olağandışı bir durumdan, işlemden şüphelendiğinizde usulsüzlük incelemesi ve uyuşmazlık danışmanlığında çalışan uzmanlar gerekli titizlikle çalışmalarına başlıyor. Şüpheli mülakatı, soruşturma, şirket bilgisayar ve telefonlarının incelenmesi ve mali tablo usulsüzlükleriyle ilgili incelemeyi tarafsız ve şeffaf bir şekilde yapıyor.

EY; gerektiği durumlarda bilirkişilik yapabilir ve tespitlerini ilgili yetkili mercilere sunabilir. Bu nedenler sayesinde de Türkiye’nin de dünyanın da önde gelen şirketleri ve birçok hukuk firması EY’i tercih ediyor ve EY’e güveniyor.