Erkekler de Türk kası denilen karın bölgesi yağlanması kadınlar da çok rahatsız edici bir duruma gelebilmektedir. Bu nedenle bayanlar için karın görüntüsü çok önemlidir. Hiçbir kadın göbek deliğinin üstüne kadar sarkmış karın istemez. Bu durumda işlemi ile karın estetiği yaptıran bayan sayısı hiç de azımsanmayacak sayıdadır.

Hamilelik sonrası doğum yapan bayanların vücut yapılarında meydana gelen değişmeler doğum sonrasında kalıcı hale gelebilmektedir. Ya da aşırı kilo alıp veren bayanlarda da aynı şekilde meydana gelen değişimler nedeniyle olumsuz görüntüler ortaya çıkabilmektedir. Karın germe ameliyatı ile bu durumdan kurtulabilmek mümkündür. Bu ameliyat estetik uzmanı doktorlar tarafından yapılmalıdır. Eğer karın derisinde göbek deliğinin üstüne kadar bir taşma varsa tam karın germe yapılmakta, eğer karında hafif bir sarkma varsa mini işlemi yapılmaktadır.

Yaklaşık 2 ile 4 saat arasında süren karın estetiğinde ameliyat sırasında sezaryen kesiği boyutunda varsa bu iz üzerinden karın derisi kaslardan ayrılır. Fazla yağ dokuları temizlenir. Fazla deri de çıkartılıp göbek deliği yerine konulduktan ve varsa göbek fıtığı tamir edildikten sonra ameliyat sona erer. Ameliyat izleri iç çamaşırı olduğunda görünmeyecek bölgededir. Ameliyat izi 1 yıl içinde tamamen deri ile aynı rengi aldığından görünmemektedir. Hastanın ameliyat sonrası durumunda göre hastanede 1 ya da 2 gece kalması gerekebilir. Ameliyattan sonraki ilk 10 gün hastanın tam olarak dik durmaması ve hafif eğik şekilde yürümesi sağlanır. Süre sonunda normal hayatına dönebilir.Hastanın vücut yapısına göre 6 ay ila 1 yıl arasında istenilen şekil ortaya çıkacaktır. Bu ameliyat sonrasında hamileliği herhangi bir engel bulunmaz.

Karın estetiğinin yanı sıra ülkemizde en yaygın estetik türlerinden birisi de olarak dikkat çekmektedir. Yine gebelik ve emzirme sonrası memelerde meydana gelen büyüme ya da aşırı küçülme durumlarında meme estetiği yaptırmak üzere doktorumuza müracaatlar gelmekte ve başarılı bir ameliyat ile beklenilen şekle getirilmektedir.

Her türlü estetik ihtiyacınızla ilgili Op.Dr. Gökhan HAYTOĞLU’na danışabilir, görüş ve önerilerini alabilirsiniz. Sorununuzla ilgili çözüme birlikte kavuşabilirsiniz. web sitesi üzerindenya da sitenin iletişim bölümündeki irtibat numaralarından ayrıntıları görüşebilirsiniz.