Türkiye gezmek ve yaşamak için birbirinden güzel şehirlere ve kasabalara sahip. Ancak yaşadığınız yerin hem hareketli hem büyükşehirlere yakın hem de doğa ile iç içe olmasını istiyorsanız o zaman Eskişehir bu konuda size tavsiye edeceğimiz iller arasında yer alıyor. Eskişehir’de yaşam her insan için keyif verici bir özelliğe sahip burada yaşamanız için sayılacak o kadar fazla nedeniniz olabilir ki bunun için buraya yerleşmeyi planlıyorsanız ilk önce Eskişehirin görülmesi gereken yerlerini bilmeniz ve tanımanız gerekiyor. Emin olun şehrin güzelliklerinin ve avantajlarını tanımaya başladığınız da burada yaşamak size keyif verecektir. Eskişehir sanatla doğallığın iç içe olduğu bir yerdir. Üstelik şehirdeki üniversite şehir hayatının modern kültüre yakın kalmasını da sağlamıştır.

Şehir günün her saatinde hareketli ve bazen kafanızı dinlemeniz gerektiğinde kendinize ait olan bir köşeyi de rahatlıkla bulabiliyorsunuz. Yeşil dostu olan Eskişehir parklarıyla da oldukça meşhurdur bugün birçok dünyaca ünlü sanatçının heykelleri şehrin belli noktalarında görülebiliyor. Eskişehir’in bu kadar güzel olmasına nedenlerden birisi de vizyonu geniş olan belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen. Sanatçı kimliğe sahip olan başkan şehrin bir heykel şehri olması konusunda oldukça çalışmış ki şehirde yaklaşık 100 heykel onun kendi elleri tarafından yapılmış. Başkan fırsat bulduğu zamanlarda da heykel yapımına devam ediyor.

Bir belediye başkanının sanat dostu olması demek şehrinin de bir anlamda sanatla iç içe olması demektir. 

Eskişehir’ de belki bugüne kadar adından çok fazla söz edilmeyen yerlerden birisi de Frig vadisi. Hani patika bir yol düşünün doğanın tam olarak kalbinde içerisinde bisiklete binme ve yürüyüş yolları var. Hem lüks hem de meşakkatli bir yürüyüş. Burası için Frigyalılardan kalma olarak biliniyor ve kayalar oyularak şehirler kazandırılmış. Eskişehir’den bir saat gittikten sonra bu kalıntıları görebiliyor isterseniz de kamp yapabiliyorsunuz.

Bisiklet Yolları

Eskişehir genelde düzlük bir arazide kurulmuş olan bir şehir dolayısıyla şehirde bisikletle gezebilme imkanınız çok fazla. Yazın ya da kışın rahatlıkla bisiklete binebiliyorsunuz. Bu da birçok işyeri ve park önünde bisiklet parkı görmeniz için bir neden. Eskişehir için bisiklete uygun bir şehir demek doğru lakin şehirde henüz bisiklet için düzenlenmemiş olan pek çok yer var bu da şehir halkının mutsuz olmasını sağlıyor. 

Soğuğu Bile Donduran Bir Şehir

Eskişehir yazın gezilmeye değer bir yer ancak kışı düşündüğünüz de çok sert geçtiğini söyleyebiliriz. Özellikle de kışın en sert ayı Şubat ayında buraya gelmenizi çok fazla tavsiye etmiyorum çünkü yere bastığınız da ayaklarınız bile buz gibi oluyor.

Eskişehir gezilecek yerler yazımızda bilmediğiniz mekanları keşfedebilir ve seyahatinizi zenginleştirebilirsiniz.