Eski sehpalarınız var ama atmaya kıyamıyor musunuz? Ya da sehpanızın renginden çok mu sıkıldınız? Sehpanızı atmak yerine sadece rengini değiştirerek eskisinden de canlı gözükmesini sağlayabilirsiniz. Yenilediğiniz sehpanız evinize yeni bir hava katacak, atmosferin değişmesini sağlayacaktır.

Sehpa boyamak için gerekli malzemeler

Sehpa boyamak için öncelikle uygun boya, vernik, ince uçlu ve rulo fırçalar gerekmektedir. Rulo fırçanın ulaşamadığı yerleri ince fırça eşliğinde tamamlayabilirsiniz. Vernik, boyanın hem uzun süre korunmasını, hem de daha parlak ya da daha mat ve kadifemsi gözükmesini sağlayacaktır.

Sehpa boyarken dikkat edilmesi gerekenler

  • Boyama işlemi mutlaka açık bir alanda yapılmalıdır. Aksi takdirde boya malzemeleri kimyasal içerdiği için boyama yapacak kişi olumsuz etkilenebilir.

  • Boyama işlemi yapılırken düzensiz bir biçimde boyama yapılmamalıdır. Sehpanın ilk katı her kısma sürülmeli, yaklaşık bir gün kurumaya bırakılmalı, sonrasında ikinci kat uygulanmalıdır. İkinci kat sonunda rulo fırçanın ulaşamadığı yerlere ince fırçalarla rötuş yapılmalıdır. Ardından sehpa tekrar kurumaya bırakılmalıdır.

  • Kurumaya bırakılan sehpa rüzgarlı ve tozlu bir alana bırakılmamalıdır. Aksi takdirde henüz kurumayan sehpanın üzerine toz ve kirler yapışacaktır.

  • Vernik seçimi yaparken öncelikle nasıl bir sehpa görüntüsü istediğinize karar vermelisiniz. Eğer sehpanızın mat bir görüntüde olmasını istiyorsanız mat vernik, parlak olmasını istiyorsanız parlak vernik seçmelisiniz. Kendi zevkinize göre bu seçimi yapabilirsiniz.

Hangi boyalar kullanılabilir?

Sehpanın malzemesi seçeceğiniz boya için yönlendirici olabilir. Sehpanın ana malzemesine göre uygun bir boya seçebilirsiniz. Eğer uygun olmayan bir boya seçerseniz düzensiz yüzey görüntüsü elde edebilirsiniz. Ahşap ve sunta gibi malzemeleri boyamak için su bazlı akrilik boyaları tercih edebilirsiniz. Demir bir sehpa için ise sprey boya kullanabilirsiniz.

Evinize uygun yeni sehpa modelleri arıyorsanız https://www.wehomy.com/ adresini ziyaret edebilir, uzun süre sizlerle birlikte olabilecek kaliteli ürünler arasından bütçenize uygun seçimler yapabilirsiniz.