İstanbul Ataşehir Ferhat Paşa Mahallesi’nde meydana gelen olayda 24 yaşındaki bankacı Ceylan Timuroğlu ağabeyi Erhan Timuroğlu (38) tarafından uykusundan uyandırılıp öldürüldü. Cinayetin ardındaki sır perdesi aile yakınlarının ifadeleriyle aralandı. İki kardeşi tanıyanlar, ikisinin de birbirlerine çok düşkün olduğunu, aralarında hiçbir problem bulunmadığını söyledi. Hatta Timuroğlu, özel bir bankada çalışan kız kardeşine son model araba ve pahalı takılar hediye etmişti. Ağabeyi öfkelendiren olay ise iddiaya göre içki masasında konuşulan bir konuydu. İddiaya göre, Ceylan Timuroğlu, ağabeyinin bir arkadaşıyla sinemaya gitmişti. İçki masasında bu konunun konuşulmasını hazmedemeyen ağabey, eve döndüğünde kardeşini uyandırıp annesinin önünde kafasından vurdu.

Genç kızın kuzeni D.T. olayla ilgili olarak VATAN’a yaptığı açıklamada, “Kıydı güzeller güzeli kuzenime... Akşam 9’da telefonda konuşmuştuk Ceylan’la. ‘Televizyon seyrediyorum yarın görüşelim, dertleşiriz biraz’ demişti. Gece öldüğünün haberini aldık. Hâlâ inanamıyorum sanki görüşmek için her an arayacakmış gibi geliyor. Erhan arkadaşlarıyla içmiş. Arkadaşları doldurmuşlar. O sinirle gece 02.00’de eve gelmiş. Kapıyı annesi açmış,’ Ceylan nerede’ diye sormuş. Annesi de ‘Ceylan uyuyor ne yapacaksın bu saatte kızı?’ demiş. ‘Bir çağır bir şey söyleyeceğim’ demiş. Ceylan’ın uyuduğu odaya gidip uyandırmış. Ceylan ‘ne oluyor’ der demez kafasına sıkmış” dedi.  Polis genç kızın sinemaya gittiği kişiyi ifadesini alırken, firari ağabey her yerde aranıyor.

Uyuşturucu iddiası

Timuroğlu’nun, 2006 Mayıs ayındaki Danıştay saldırısı ile Cumhuriyet Gazetesi’ne atılan bombaların faillerinden biri olduğu anlaşıldı. 2006’da yaşanan olayın ardından, Timuroğlu 8 yıl hapis yattı. Danıştay saldırısının Ergenekon ana davasıyla birleştirilmesi nedeniyle Ergenekon sanığı olarak yargılanan Timuroğlu’nun, Danıştay saldırısında sanık Alparslan Arslan’la Ankara’ya giden 2 kişiden biri olduğu, Cumhuriyet Gazetesi’ne bomba atılmasıyla ilgili bölgede keşif yaptığı anlaşıldı. Timuroğlu o zaman verdiği ifadede uyuşturucu kullandığını söylemişti.