DHA saat 12.18'de Demirören Holding Başkanı Erdoğan Demirören'in hayatını kaybettiğini duyurdu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in babası olan Erdoğan Demirören bir süredir Florence Nightingale Hastanesi'nde tedavi görüyordu.


ERDOĞAN DEMİRÖREN KİMDİR?

28 Ağustos 1938 tarihinde dünyaya gelen Erdoğan Demirören aslen İnegöllü.  Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Demirören Holding, LPG sektöründe çok sayıda şirketin sahibi. Milangaz, Likidgaz, Mutfakgaz gibi markalarla bu sektörde Türkiye'nin en büyük grupları arasında bulunuyor.

Dömirören Özel Ata Lisesi'nin de sahibi. Oğlu Yıldırım Demirören ise Beşiktaş Kulübü'nün eski Başkanı ve halen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanılığı yapıyor. 

28 Ağustos 1938 tarihinde doğan Erdoğan Demirören, babası Şükrü Demirören’in vefatı sonrası 1957 yılında aile işlerini devraldı.

Milangaz, Likidgaz, Mutfakgaz gibi markalarla enerji sektöründe uzun yıllardır bulunan iş adamı Tülin Demirören ile evli ve üç çocuk babasıydı.

Son olarak Demirören Medya Grubu bünyesine Hürriyet, Posta, Kanal D, CNN Türk’ü de katarak yılın en dikkat çeken satın alma işlemini gerçekleştirmişti.