Enjeksiyon kalıplama teknolojisi ile ne tür ürünlerin üretilebeceği müşterilerde merak uyandıran durumlardan biridir. Bu durumla ilgili doğrudan bir yaklaşım bulunmamakla beraber, müşteriyi bekleyen süreç oldukça dinamiktir. Çünkü “Enjeksiyon Kalıplama” çeşitli geometrilerde, sıkı toleranslara sahip binlerce plastik parçayı seri üretmek için kullanabileceğiniz inanılmaz derecede çok yönlü bir süreçtir. Dolayısıyla ilgili endüstri ve üreticinin ihtiyaçları doğrultusunda özelleştirilebilir.

Enjeksiyon Kalıplama Süreci Nasıl Çalışır?

Enjeksiyon Kalıplama” tanım itibariyle;  büyük hacimlerde tek tip plastik parçanın seri üretimi sürecini ifade eder. Bu süreci özel kılan en önemli nokta;  ilgili üretimi yüksek bir doğruluk ile gerçekleştirmesidir. Süreç genel çerçevede şu şekilde işler;  boş bir kalıba, erimiş plastik reçine enjekte edilir. Eriyik plastik yolluk sistemleri aracılığıyla kalıba dolar, kalıpta donarak katılaşır ve parça kalıptan çıkarılır. Bu süreç sürekli bir şekilde birbirini takip eder. Enjeksiyon kalıplama, imalata çok yönlü bir yaklaşımdır.

Enjeksiyon Kalıplama ile Yapılan Ürünler  

Plastik şişeler, her yıl çok farklı şekil ve boyutlarda üretilen en yaygın plastik enjeksiyon ürünüdür. Elektronik parçalar, oldukça yaygın olan enjeksiyon kalıplama hizmetleriyle üretilir. Uzaktan kumandalar, bilgisayarlar, televizyonlar, tıbbi cihazlar ve diğer tüketici elektroniği bileşenleri gibi cihazlarda kullanılan malzemelerin tamamı enjeksiyon kalıplama işlemi ile üretilmektedir. Enjeksiyon kalıplama hizmetleri, hemen hemen her uygulama ve boyut için herhangi bir plastik malzeme ile üretebilir.

Herkes tarafından tanınan legolar, sıvılaşana kadar ısıtılan ve daha sonra plastiğin soğuyarak katılaştığı metal kalıplara enjekte edilen sıkı plastik granüllerden yapılır. Ancak önemli olan, her bileşenin birebir kopyasını çıkarabilecek şekilde kalıplanmış olmasıdır. Birçok renk, şekil ve boyutta üretilen çok yönlü bir plastik şekillendirme teknolojisidir. Daha detaylı bilgi almak için aşağıda yer alan web sitesini ziyaret etmeyi unutmayın.

https://www.tridi.co/