Beştaş Yüzükler, alyansın hemen üst bölümünde kullanılan beş adet oldukça güzel pırlantadan oluşan güzel taşlardan tasarlanmış olan yüzüklerdir. Beştaş yüzük modelleri genel olarak sonsuzluk yüzükleri olarak biliniyor.

Yüzük modelleri arasında en fazla değere sahip olan yüzüklerden bir tanesi beş taş pırlanta modelidir. Bu yüzük genellikle evliliğin beşinci yılında tercih ediliyor. Bu şekilde daha fazla anlam kazanıyor. Beş taş yüzük beş büyük anlam ile nitelendirilmiştir. Bu taşların her biri aşkı, sadakati, mutluluğu, bereketi ve huzuru temsil ediyor. Oldukça manidar olan bu yüzük oldukça fazla tercih ediliyor.

Beştaş Yüzük Şekli Nasıldır?

Beştaş Yüzük, yuvarlak bir halka üzerine dizilmiş olan beş adet taştan oluşuyor. Bu yüzük, halkanın üçte birlik bir bölümünde taşların dizili olduğu bir yüzüktür. Yüzükte kullanılmış olan bütün pırlanta taşlar aynı ebattan meydana gelir.

Taşların çevresinden de daha zarif ve küçük taşlar geçiyor. Bu taşlar sayesinde yüzük daha fazla estetik oluyor. Üzerinde muhteşem taşların bulunmuş olduğu halka, yüzükten yüzde farklılıklara neden olabiliyor. 8 ayar, 14 ayar ve 18 ayar değerinde beyaz altından üretiliyor.

Beştaş Pırlanta Yüzük Fiyatları Nedir?

Pırlanta yüzük fiyatları yüzüğün karat değerine göre farklılık gösteriyor. Karat pırlanta fiyatında en belirleyici olan unsurlardan bir tanesidir. Bunun yanı sıra yüzüğün rengi, taşının kesim şekli, yüzüğün modelinin ne olduğu, yüzüğün halkasının ayarı, taşının parlaklığı gibi faktörler de fiyatı etkiliyor.

Kaynak: https://www.gurpinarkuyumculuk.com/kategori/bestas-yuzuk-modelleri