Modern çağın en büyük nimetlerinden biri olan gelişmiş tıp teknolojisi sayesinde basit, hızlı, etkili ve doğal estetik sonuçları alınabiliyor. Doğuştan oluşan kusurlar, sonradan darbeye veya kazaya bağlı gelişen estetik sorunlar veya tamamen göze hitap etmeyen durumlar için estetik ameliyat en hızlı çözüm sağlıyor. Estetik ameliyat dendiğinde akla ilk kadınlar gelse de esasında kadınlar kadar erkekler de memnun olmadıkları bölgelere müdahale ettirebiliyorlar. Ülkemizde ve İzmir’imizde en çok tercih edilen ameliyatlar şöyle;

Burun Estetiği

Başta İstanbul, Ankara ve İzmir’de burun estetiği ameliyatı ülkemizde en popüler estetik ameliyatları arasında ilk sırada yer alıyor. Estetik merkezleri, kendilerine başvuran hastaların çoğunun burnunu yeniden yaptırmak istediğini belirtiyor. Uzman cerrahlarca yapılan ameliyatlar, hastalara doğal ve estetik bir burun kazandırıyor. Burun estetiği kadın ve erkekler tarafından yaygın olarak tercih ediliyor. Burundaki eti aldırmak, burun küçültmek, kemik eğriliklerini düzeltmek isteyenler modern sonuçlar veren estetikte çözüm buluyor.

Göğüs Estetikleri

Burun estetiğinden sonra sıradaki en popüler estetik göğüs veya diğer tanımıyla meme estetiğidir. Yaygın olan ameliyat göğüs büyütme ameliyatı olsa da aslında göğüs küçültme ameliyatı da oldukça çok yapılıyor. Göğüslerin toparlanması, küçültülmesi, deformasyonların ortadan kaldırılması tercih edilen estetik uygulamalar arasında yerini alıyor. Estetik cerrahı, hastaların istedikleri işlemi gerçekleştirirken doğal olmasına özen göstererek ameliyatı gerçekleştiriyor.  Türkiye birçok estetik doktoru bulunmaktadır. Detaylı bilgiler için internette en iyi estetik cerrah kelimesine benzer sorgularda arama yapmanız gerekecektir.

Karın Germe Estetiği

Abdominoplasti, karın bölgesinde yağlanma, sarkma gibi deformasyonlar neticesinde plastik cerrahi doktor tarafından yapılan estetik işlemidir. Abdominoplasti ya da yaygın bilinen ismiyle karın germe estetiği, liposuctiondan biraz daha farklı bir uygulamadır. Bu işlemde amaç gevşemiş, sarkmış karnı toparlamaktır. Fazla deriler cerrahi müdahale ile alınır. Bu işleme dair bir yaş sınırlaması yok ancak en fazla hamilelik geçirmiş kişilerce, doğum sonrası yağ sarkması olan kişiler tarafından yaptırılıyor.

Yüz Germe Ameliyatı

Zamana karşı direnemeyen ve genetik faktörlerden ötürü sarkmalar oluşan yüz, ne yazık ki kişileri sürekli yorgun, mutsuz ve yaşlı gösteriyor. Kişiler erken yaşlarda karşılaştıkları bu durumdan kaçınmak için yüz germe ameliyatını tercih ediyor. Estetik cerrahlar, gelişmiş teknolojiler ve yöntemler sayesinde yüz germe işlemini olabilecek en doğal şekilde gerçekleştirerek, hastalara sağlıklı ve genç bir görünüm oluşturuyorlar.

Liposuction

Dünya genelinde çok sık uygulanan liposuction, estetik müdahalelerde oldukça popüler bir seviyede yer alıyor. Liposuction kilo verme ve şekle girme anlamında hızlı, etkili sonuçlar verdiğinden sık tercih ediliyor. Diyet ve egzersizlerin çare olmadığı noktalarda liposuction’ı tercih eden kişiler, estetik cerrahları sayesinde fazla kilolarından kurtuluyor.

Saç Ektirme Estetiği

Saç kayıpları, kellik günümüz tıp dünyasında eskiye oranla sorun olarak görülmüyor. Zira bu konuda birçok uzman doktoru olan İstanbul veya İzmir estetik merkezi yerleri saç ekimi konusunda farklı tedavi yöntemleriyle saç sorununa çözüm oluyor. Saç ekimi tedavisi bittikten sonra hastalar normal hayatına dönüş yapabiliyor ve saçlarını diledikleri gibi kullanabiliyorlar.