Satılık ev ya da kiralık ev arayışında olanlar hayallerindeki evi bulabilmek için emlak sitelerinde zaman geçiriyor. Bir emlak ilanı daha çok kişinin ilgisini çekecek şekilde hazırlandığı taktirde, birçok benzer ilan arasından öne çıkarak daha hızlı alıcı bulabiliyor. Bir emlak ilanını ne kadar fazla kişi tarafından incelenirse o kadar hızlı alıcı buluyor.

Doğru emlak ilanı hazırlamak için dikkat edilmesi gerekenler

Siz de satışı veya kiralaması daha hızlı gerçekleşen emlak ilanlarının ortak özelliklerinden yola çıkarak hazırladığımız emlak ilanı yayınlanmadan önce dikkat edilmesi gereken en önemli 3 konuya göz atın.

1) Fotoğraf çekimine önem verin

  • Fotoğraf çekimi, satılık veya kiralık bir evin ilan listeleme sayfalarında yerini almadan önce yapılması gereken en önemli konu olarak öne çıkıyor. Fotoğrafı çekilecek ev boş bir evse, fotoğraf çekiminden önce ev sahibiyle konuşulmalı ve gerektiğinde temizlik yapılmalıdır.
  • Emlak ilanındaki fotoğraflar profesyonel çekimle oluşturulmalı ve evin öne çıkan özellikleri vurgulanmalıdır. Evin masrafsız, taşınmaya hazır, ferah gibi çağrışımlar uyandırması ev arayanların ilgisini çekecektir.
  • Kiralık ev ilan listeleme sayfalarında yerini almaya hazırlanan bir ev hali hazırda kiracılıysa fotoğraf için beklemekte fayda var. Karmakarışık ve düzensiz bir görüntü evinizi olduğundan ufak ve daha az ilgi çekici gösterecektir.

2) İlan başlığını doğru seçin

  • İlanınızın emlak sitelerindeki liste sayfalarında çok fazla kalmasını istemiyorsanız işe empati yaparak başlamalısınız. Kendinizi alıcı yerine koyarak evin hangi özelliğinin öne çıkarılması gerektiğine karar vermelisiniz.
  • Evin öne çıkarılması gereken özelliği çeşitlilik gösterebilir. Kimi evde manzara öne çıkarılmak istenirken, kimisi içinse konum ya da ulaşım olanaklarına yakınlığı öne çıkarılabilir.
  • İlanınızın en çok öne çıkarmak istediğiniz iki özelliğini belirleyerek bunu ilan başlığına koyarak ilgi çekebilirsiniz.   

3) İlan açıklamasında nitelikli bilgiler verin

  • Fotoğraflarla ve doğru ilan başlığıyla satılık veya kiralık ev arayışında olanların ilgisini çektikten sonra mutlaka evinizin tercih sebebi olabilecek özelliklerini anlaşılır bir şekilde sıralamalısınız.
  • Konum bilgisini doğru girerek evin çevresindeki ulaşım olanakları, okul, hastane gibi imkanları belirtmelisiniz.