1) Ürün Ticaretine Yönelik Sözleşmeler

Yaygın kullanım ağı sebebiyle her türlü malın internet üzerinden alım satımı imkan dâhilindedir. Elektronik sözleşme internet araçları ile sistem ağları kullanılarak kurulur. Alıcı ifasını havale veya kredi kartı gibi elektronik araçlarla yaparken, satıcı posta yoluyla veya kurye vasıtasıyla edimini ifa eder. Hukuk bürosunun da belirttiği gibi sözleşmenin yalnızca kurulumu ve alıcının ifası elektronik ortamda yapılmaktadır.

2) Dijital Ürün Ticaretine Yönelik Sözleşmeler

Elektronik sözleşmenin hem kuruluşunun hem de ifasının internet üzerinden yapıldığı, en tipik elektronik sözleşmelerdendir. İnternet veri bankası sözleşmesi olarak da nitelendirilir. Yazılım, müzik, film, makale, kitap gibi elektronik ortamda sunulan ürünlerin kullanıcının bilgisayarına indirilmesini (download) ifade eder. Sözleşmenin hem kuruluşu hem de ifası elektronik ortamda gerçekleşir. Bu sözleşme sonunda alıcı veri bankasında araştırma yapabilme ve kullanım hakkı kazanır. Ürün bazı durumlarda deneme şartıyla satışa sunulmaktadır. Deneme süresinin sonunda alıcı malı aldığı ve bedelinin ödemeyi kabul ettiği taktirde ürünü kullanmaya devam eder aksi durumda dijital ürünü kullanma olanağı kendiliğinden ortadan kalkar. Bu durumlarda oluşacak olan sıkıntıların çözümü hakkında uzman avukata danışabilirsiniz.

3) Hizmet Satımına Yönelik Sözleşmeler

Elektronik sözleşmenin yapılması ve ifası internet ortamında gerçekleşir. Hizmet sunumuna ilişkin sözleşmenin içeriğini bir hizmetin yerine getirilmesinin taahhüdü ve kabulü teşkil eder. Teşkil edilen bu kabulün geniş bilgilerini tanıdık bir avukata sorarak öğrenebilirsiniz. Hizmet sunan web sayfası aracılığıyla hizmet sunma taahhüdü altına girerken alıcıda bir miktar para ödeme yükümlülüğüne girer. Havale, virman, EFT gibi bankacılık hizmetleri olabileceği gibi uçak bileti temini, tatil organizasyonları, video konferansları, sanal eğitim hizmetleri, üniversiteye hazırlık hizmeti, sanal ortamda dil eğitimi de olabilir.

4) Bilgi Teminine Yönelik Sözleşmeler

Ayrıca tüm detaylarına avukat danışma hattı telefonlarından ulaşabileceğiniz, bilginin temininden başka bir taahhüt altına girilmeyen elektronik sözleşmelerdir. Döviz kurlarından, uçak tarifelerine, tiyatro ve sinema bilgilerine, hava durumuna kadar bir dizi faaliyeti kapsar.

https://vegahukuk.com/