İnşaat işlerinde en çok kullanılan araçlardan biri de ekskavatör aracıdır. Tüm toprak işlerinde kazma, malzeme çıkarma gibi işler için kullanılır. Bazı inşaat şirketleri kendi satın alırken, bazı firmalar zaman zaman kiralar. Maliyeti yüksek bir araç olduğu için bakımı ve temizliği de çok önemlidir. Hassas ayarlara bağlı olarak çalışan bu aracın bakımı için profesyonel olmanıza gerek yok.

Bu tip pahalı araçlar için düzenli bakım çok önemlidir. Ufacık bir ihmal bile makinenin özelliğini bozabilir. Garanti sürecinden çıkarabilir. İnce ayarlara bağlı olarak çalışan hidrolik yağ göstergesi kesinlikle ihmal edilmemelidir. Bunun yanı sıra birazdan anlatacağımız standart bakımını yaparsanız uzun yıllar sorunsuz kullanabilirsiniz.

Ekskavatör Nasıl Çalışır?

Ekskavatör bir operatör tarafından kullanılmaktadır. Bu konuda ehil ve kullanıcı belgesi olan kişilere kullandırılır. Hayati risk taşıyan bir araç olduğu için herkesin kullanabilmesi mümkün değildir. Çok geniş bir saha içinde yer alır. Rahat hareket edebilmesi, dönebilmesi için kendi hacminden daha geniş bir yerde olmalıdır.

Son dönemde kullanılan türlerinin hepsi yakıt açısından da A sınıfı performans sergiler. Yaptığı işlem birkaç saat hatta birkaç gün sürmektedir. Dolayısı ile mazot ile çalıştığı düşünülürse tasarruflu yakıt yakımı önemlidir. Yakıtını gerektikçe depolayabilirsiniz. Bu makineye asla zarar vermez.

Bakımı için öncelikle geniş ve sakin bir alana çekilmelidir. İlk kontrol edilecek şey; yakıt göstergesidir. Az seviyede ise yakıt ölçüsü tamamlanmalıdır. Sonra fren sistem kontrolü gelir. Yapılmak istenen işlemler için frenlerin çalışıp çalışmadığına, kaldırma gücünün kuvvetine bakılır. Araca zarar vermeyecek şekilde az su ile yavaş yavaş yıkanabilir. Ancak bu işlem sonrasında en az bir gün dinlendirilmesi gerekmektedir.

İkinci El Ekskavatör Bulunur mu?

Böyle büyük ve pahalı bir inşaat aracını ikinci el satın alarak da tasarruf sağlayabilirsiniz. Eğer sıfır ürün almak isterseniz mutlaka internet satılık ekskavatör aramalarına da bakın. Fiyatları incelemek ve satın almak için https://machineryline.com.tr/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

En sık tercih edilen türü Vinç olanlardır. Machineryline ile satılık vinç ya da ekskavatör seçeneklerini değerlendirin. İkinci el olması durumunda garanti belgesini ve hasar belgesini de kontrol ettirebilirsiniz.