Çevre dostu ve çevreye duyarlı uygulamalarıyla sürdürülebilir tüketim konusunda sektöre katkı sağlama amacında olan Ekomark işletmesi, ülkemizin organik ürünler konusunda akredite olarak sertifika veren nadir kurumlarındandır. Bu firma, gıda alanında hizmet sağlayan ve doğal ürün yetiştirme konusunda faaliyet gösteren firmaların ürünleri için Ekomark etiketi sertifikası veriyor. Bu etiket, üretimi gerçekleştirilen ürünlerin çevreye duyarlı ve çevre dostu uygulamalar ile üretildiğini belgeleyen ve üretim aşamalarının her birinin organik olarak gerçekleştiğini bildiren damgalardır. Bu damgayı taşıyan her ürün, herhangi bir kimyasal madde içermemekle birlikte, eko döngüye hiçbir zarar vermemektedir.

Ekomark Vizyon Politikası

Ekomark markası, sürdürülebilir tüketim konusunda ekolojik dengeye zarar vermeyecek şekilde hizmet sağlayan firmalar için marka tescilleme desteği sağlıyor. Bu markanın hizmetlerinin altında yatan temel hizmet yaklaşımı vizyon politikaları doğrultusunda ortaya çıkıyor. Ekomark ailesinin en temel vizyon politikaları; çevre dostu çalışmalar gerçekleştiren şirket ve işletmeleri destekleyerek sürdürebilir tüketime katkı sağlamaktır. Bu şirketin bir diğer önemli vizyonu ise, çevreye duyarlı olarak faaliyetler yürüten şirketler için çevre dostu ürün tasarlama ve üretme konusunda destek sağlamaktır.

Ekomark Misyon Politikası

Ekomark markası üretimde ekoloji ürünlerine ağırlık veren firmaların sürdürülebilir tüketim döngüsüne katılmasını sağlamak amacıyla çalışmalar yürütüyor ve ürünler için Ekomark etiket hizmeti sağlıyor. Aynı zamanda bu şirket, Ekomark etiketi taşıyan ürünlerin toplumun geneline hitap etmesini sağlayarak, sürdürülebilir bir toplum yaratmak şirketin misyon politikaları arasında yer alıyor.

https://www.ekoloji.com/