İzmir’in Dikili ilçesi açıklarında lastik botla yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan göçmenler, kayalıklarda mahsur kalınca Sahil Güvenlik ekipleri harekete geçti. Alınan bilgiye göre, gece "ALO 158 Sahil Güvenlik İhbar ve Talep  Hattı"nı arayan bir kişi, bir grup göçmenin denizdeki kayalıklarda mahsur kaldığı  ihbarında bulundu. 

 Konuyu araştıran Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, aramanın  Dikili'nin Bademli Mahallesi açıklarından yapıldığını belirledi.   Bölgeye hareket eden sahil güvenlik botları ve helikopteri,  kayalıklarda bir lastik bot ile 68 göçmen olduğunu tespit etti. Bunun üzerine  bölgeye 2 helikopter ve denizden de Sahil Güvenlik Komutanlığı botu gönderildi.

KURTARILANLAR LİMANA GETİRİLİYOR 

Bölgenin kayalık olması nedeniyle havanın aydınlanmasını bekleyen  ekipler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte mahsur kalan göçmenlere helikopterle  insani yardım ulaştırdı. İlk etapta kayalıklarda bekleyen 4 çocuk, arama kurtarma timi  tarafından çelik halatla helikoptere alındı. Çocuklar, helikopterle Dikili  Limanına götürüldü. Diğer göçmenler ise deniz yoluyla Dikili Limanına  götürülecek.  Bu arada, göçmenleri taşıyan lastik botun kayalıklar arasında olduğu  görüldü. Limanda sağlık ekipleri de hazır bekletiliyor.