Grafiğe göre Türkiye’nin en değerli internet şirketi 1 milyar dolarla Hepsiburada. Hepsiburada’yı en değerli ikinci şirket olarak 200 milyon dolarla Markafoni takip ederken üçüncü sırada ise 170 milyon dolar değerle Yemeksepeti yer alıyor.

Fark edileceği üzere Türkiye’nin en değerli internet girişimleri daha çok e-ticaret sektöründe yoğunlaşmış durumda. Durum böyleyken diğer yandan da Türkiye’nin diğer ülkeler arasında sıralamalanın sonlarına doğru yer alması dikkat çekiyor.

En değerli şirketlerin ülke bazında sıralandığı listede ilk sırada ABD var. Doğal olarak Google 410 milyar dolarla hem ABD’nin hem tüm dünyanın en değerli internet şirketi olma ünvanını alırken onu 189 milyar dolarla Amazon izliyor.

ABD’yi izleyen Çin’in en değerli şirketleri ise sırasıyla Amazon’a yaklaşan değeriyle Alibaba, Tencent ve Baidu. Alibaba’nın değeri 200 milyar dolar iken Tencent 154 milyar dolar, Baidu ise 67 milyar dolar değerinde.

Güney Afrika’yı üçüncü sıraya sokan ise 52 milyar değerindeki internet girişimi Naspers. Nitekim diğer ilk üçte yer alan Yola ve Mxit’in değerleri ortalamaya göre oldukça düşük.

İnfografiğin tamamını aşağıdan görüntüleyebilirsiniz.