Pazar yerlerinde, aradığınızı kolaylıkla bulabilirsiniz. Meyve pazarları gibi hayvan pazarları da, hayvan konusundaki alış verişi çok kolay bir hale getirmektedir. Ülke genelinde etkili özelliklere sahip olan , hayvan ticaretini kolaylaştıran özellikleriyle tercih edilmektedir. Özellikle büyükbaş konusunda ülkemiz genelinde tanınan Kars’ta, böyle etkili bir pazarın bulunması, hayvancılık sektörü için bir avantajdır. En iyi malları en iyi fiyata bulabileceğiniz bu pazar, özellikle Kurban bayramında çok fazla hareketlidir.

 Kümes Hayvanları da Vardır

            Hayvancılık yapanları bir noktada toplamak, bu işle uğraşanlar için büyük kolaylıktır. Parça parça bölgelerde satış yapılsaydı, hayvan alacaklar için büyük sıkıntı meydana gelecekti. Sütçülükle uğraşanlar için, süt hayvanları, sucuk, salam ve sosis gibi gıdaları üretenler için özel hayvanlar, her zaman için Kars hayvan pazarında bulunmaktadır. Sadece alım satım yapan tüccarların uğrak yeri değil burası. Aynı zamanda, dışarıdan vatandaşların da uğrak noktası. Kurbanlık hayvan, akikalık hayvan ve adaklık hayvan kategorilerinde, istediğiniz büyük ve küçükbaş hayvanı satın alabilirsiniz. seçeneklerini incelemek için, siteye girebilirsiniz. Günümüzde internetin gelişmesi ile birlikte, ülkemizin en uzak noktasındaki bir çiftçinin sattığı mallardan haberimiz oluyor. Kars hayvan pazarı ile ilgili bilgileri de, en uzak noktadaki çiftçi öğrenebilmektedir.

 Tertipli ve Düzenli Bir Pazar

            Belediyenin yeni ve etkili uygulamalarıyla, sağlık kontrolü gibi mevzuatlar, bu pazarda uygulanmaktadır. Hayvancılık sektörünün yıldızı olan Kars, bu pazarla tanınmaktadır. Özellikle toptan alımlarda, bu şehir merkez konumundadır. Türkiye’nin en kalabalık hayvan pazarı olan Kars hayvan pazarında, nakliye sorunu yoktur. Küçük araçlar, kamyonetler ve kamyonlar, hayvan alımı yapanların hizmetindedir. Şehir içi ve şehirlerarası nakliyat sektöründe hizmet veren bu araçlar, ülkemizin dört bir yanına hayvan taşıma işlemini gerçekleştirmektedir. Kurban Bayramı haftasında ise iğne atsanız yere düşmez. Değişik şehirlerde hayvan satarak, Kurban Bayramında iyi bir gelir elde etmek isteyenler, Kars hayvan pazarına gelerek, buradaki küçük ve büyük baş hayvanları incelemektedir. Sıcak yaz aylarında veya soğuk kış günlerinde, sürekli olarak faaliyet göstermektedir. Her zaman için büyükbaş ve küçükbaş hayvan ihtiyacınızı, buradan karşılayabilirsiniz.