Dolar/TL, baş döndürüyor. Sabah 2.95'in üzerini test eden kur şu dakikalarda 2.94 seviyesinden işlem görüyor. 

Euro/TL ise 3,33'ten işlem görüyor. Geçen hafta ABD Merkez Bankası (Fed) Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanaklarının ardından 2,9141'e kadar gerileyen dolar/TL, Fed Başkan  Yardımcısı Stanley Fischer'ın ekonomideki toparlanmaya işaret eden  açıklamalarının faiz artırım beklentilerini artırmasıyla yükselişe geçti.



Dolar endeksi, cuma günü başlayan yükseliş eğilimini bugün de devam ettirerek 95  sınırına kadar çıkarken, para birimlerinin yanında emtiaların da dolar karşısında  değer kaybetmesi dikkati çekiyor.

Analistler, bu hafta perşembe günü ABD ve İngiltere büyüme verileri  ile cuma günü başlayacak Jackson Hole toplantısından gelecek haber ve  açıklamaların piyasaların yönü üzerinde belirleyici olabileceğini ifade ediyor.

Yurt içinde, yarınki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararının  takip edileceğini dile getiren analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 2,9580  seviyesinin üzerinde kalınması durumunda yükseliş eğiliminin devam edebileceğini,  olası düşüşlerde ise 2,9260 seviyesinin destek konumuna geldiğini kaydediyor.