Doğal taşların insan hayatında yaşanan etkileri olduğu bilindiğinden itibaren, hem şifa olarak hem de aksesuar olarak kullanılmaya başlanmıştır. Doğal taşların pozitif etkisine inanan insanlar, bu doğal taşları üzerlerinde bulundurmaktadır. Günümüzde bu doğal taştan yapılan tespihler aksesuar olarak kullanılmaktadır. Doğal taş tesbih, kehribar, oltu, lüle, akik, ametist, firuze, yeşim taşı gibi taşlardan yapılmaktadır. Her taşın kendine özgü doğal karakteristik bir özelliği vardır. Bununla birlikte her taş yaymış olduğu şifası farklıdır. Bu sebeple doğal taş tercih edilirken dikkat edilmesi gereken en önemli detayların başında taştan gelen şifadır. Tespih tasarımında kullanılan doğal taşlar insan sağlığına faydaları oldukça ilgi görmektedir. Ruhsal ve fiziksel yararları bulunan taşlar şifa olarak kabul ediliyor. Doğal şifalı taşlar sağlığa zararlı madde içermediği için takı tasarımında en çok kullanılan malzemelerden birisidir. Çok eski zamanlarda üzerinde araştırmaların yapıldığı bu taşların önemli bir enerji kaynağı olduğuna inanılmaktadır. Estetik görünümünün yanı sıra insanların vücuduna sağladığı faydaları hep bilinmektedir. Akik taşı, alternatif tıp olarak kullanılırdı. Tespihler, güzel görünüm ve kullanım kolaylığı ile vücudumuzda bulunan elektriği de almakla birlikte stresten de uzak tutmaktadır.

Ürünlerimiz içerisinde havlit doğal taş tespih bulunmaktadır.Öncelikle havlit taşından bahsetmek gerekirse rahatlatıcı bir etkisi bulunmaktadır. Havlit taşını üzerinde taşıyan kişiler anlayışlı ve uyumlu olmaktadır. Güçlü bir sakinleştirici etkisi olduğu için endişe, stres, öfke ve saldırganlık gibi durumları ortadan kaldırmakta etkili bir taştır. Ürünlerimizden amozonit taşlı tespihin de yine bazı özellikleri vardır. Duygusal rahatsızlık hissedenler için önemlidir. Akıl gücünü arttırdığı gibi rahatlatıcı ve huzur vericidir. Kuvars taşı, meditasyon uygulamalarında kullanılan, hastalıkların tedavisinde direnci artırması yönüyle bilinmektedir. Hematit tespih 'in muhteşem bir özelliği vardır. İnsanların üzerinde bulunan statik yükün nötrlenmesi ve azalması yönünde onarıcı bir özelliğe sahiptir. Hafızayı güçlendirmesi, saçları gür bir hale getirmesi hatta bel soğukluğuna da iyi geldiği bilinmektedir.

Kamus takı tasarım olarak sizlere üretmiş olduğumuz yüzlerce tespih çeşitlerini web sitemizde bulabilirsiniz.

Kendine özgü ışıltısı, renkleri, damarlı yapısı ile tespih yapımında harika çeşitlerin ortaya çıkmasına vesile oluyor. Detaylar İçin; https://www.kamus.com.tr/urun-kategori/dogal-tas-tesbihler/