DİYARBAKIR’ın merkez Yenişehir İlçesi kırsal kesiminde bugün PKK’nın bomba yüklediği bir traktör ele geçirildi. Operasyon sırasında güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 1 PKK’lı terörist de öldü.

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir İlçesi'nin kırsal kesiminde bugün PKK’lı teröristler tarafından bomba yüklü bir traktörü belirleyen, güvenlik güçleri operasyon yaptı.

Nereye ve hangi eyleme götürüldüğü henüz bilinmeyen traktörün ele geçirilmesi sırasında güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 1 PKK’lı da öldürüldü.
Jandarmanın bölgede operasyonlarını sürdoürürken, traktördeki bomba da kontrollü olarak patlatılarak imha edildi.

TRAKTÖRDE 3 TON PATLAYICI 

PKK’nın bomba yüklü traktörünün nasıl ele geçirildiği de netleşmeye başladı. Buna göre, Diyarbakır’a 20 kilometre uzaklıkta Elazığ karayolu üzerindeki merkez Yenişehir İlçesi’nin kırsal kesimindeki Altu Mahallesi yakınlarında yol kontrolü yapan jandarmalar tarafından durdurulmak istenen traktörden ateş açılınca çatışma çıktı.

Çatışmada 1 PKK’lı öldürülürken, traktörün römorkunda yapılan aramada mermer bloklarla kamufle edilen 3 ton patlayıcı bulundu. Çağrılan bomba imha ekipleri tarafından yoldan 1 kilometre uzaklığa götürülen traktör, güvenlik önlemleri alındıktan sonra kontrollü  patlatıldı.
Traktörün patlatıldığı yerde 2 metre derinliğinde, 5 metre genişliğinde bir çukur oluşurken mermer parçaları çevreye dağıldı. PKK’lıların bomba yüklü traktörünün etkisiz hale getirilmesiyle olası bir faciadan dönülmüş oldu. Güvenlik güçlerinin soruşturması devam ediyor. (Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR - DHA)