Ka­nal­türk ek­ran­la­rı­nın se­vi­len prog­ra­mı ‘Der­ya­’nın Dün­ya­sı­’nın su­nu­cu­su Der­ya Bay­ka­l’­ın iki haf­ta ön­ce baş­lat­tı­ğı ‘El­den Ele­’ ad­lı sos­yal sorum­lu­luk pro­je­si­ne des­tek çığ gi­bi bü­yü­yor.

İz­le­yi­ci­den top­la­nan her tür­lü eş­ya­nın ih­ti­ya­cı olan­la­ra gön­de­ril­di­ği pro­je­yi uzun za­man­dır ha­ya­ta ge­çir­mek is­te­di­ği­ni be­lir­ten ün­lü oyun­cu şöyle ko­nuş­tu:

MELEK İPEK SAHİP ÇIKTI

“Yar­dı­mın giz­li­si mak­bul­dür ama bu ai­lem ve ya­kın çev­rem­le bir­lik­te yap­tı­ğı­mız bir şey­di. Kim­se­yi in­cit­me­den ve ren­ci­de et­me­den bu işi büyüt­me­nin yo­lu­nu arı­yor­dum. TV prog­ra­mı­na ta­şı­ma­ya ka­rar ver­dim. Ön­ce ev­den be­nim ve kız­la­rı­mın kı­ya­fet­le­ri­ni ge­tir­dik. Son­ra­sın­da Me­lek İpek Ha­nı­me­fen­di dev­re­ye gir­di.

BU İŞ GÖNÜL MESELESİ

Pro­je ho­şu­na git­miş. Çok ha­yır­se­ver bi­ri, dün­ya­nın eş­ya­sı­nı gön­der­di. İz­le­yi­ci­le­ri­miz de gön­de­ri­yor. Bu ta­ma­men gö­nül işi, çok gü­zel bir duygu.”

YARDIMLAR İHTİYAÇ SAHİPLERİNE GİDİYOR

Yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması için çaba gösterdiğini belirten Baykal, sözlerine şöyle devam etti: “Burada parayla işimiz yok. Herkes gönlünden kopan eşyayı gönderiyor biz de gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bize sosyal medya, mail ve telefonla ulaşıyorlar. Gönlü güzel bir izleyici kitlemiz var. Yayında 37 numara ayakkabımız yokmuş diyorum bir gün sonra burası 37 numara ayakkabıyla doluyor. Telefonlar kilitleniyor. Bu proje Türk televizyonlarında bir çığırdır.

Okan IŞIK- BUGÜN GAZETESİ