Daha önce Dayz gibi bir oynamamış olma ihtimaliniz çok yüksek. Dayz oynamaya başladığınızda oyunu bırakmak istemeyeceksiniz. Dayz son zamanların en popüler oyunları arasında yer almaktadır. Dayz çok detaylı bir oyundur. sürekli bireyler öğreneceğiniz bir oyun arıyorsanız Dayz oynamaya başlayabilirsiniz.

 Dayz fiyatları birçok sitede farklı olabilmektedir. Dayz satın al işlemlerini yapabilmeniz için birçok siteye göz atmanızı tavsiye ederim.

 Dayz Nasıl Bir Oyun?

 Dayz oyununda kıyamet sonrası zombiler vardır. Dayz oynarken yapılması gereken bir görev bulunmamaktadır. Oyunda tek amaç hayatta kalabilmektir. Oyunda hayat sonsuza kadar sürmüyor elbette. Bir sure sonra oyunda ölebilirsiniz. Burada önemli olan bu sureyi ne kadar uzatabildiğinizdir.

 Oyunda size bir fener ve hayatta kalmanızı sağlayacak bazı eşyalar veriliyor. Dayz bir adada geçiyor. Arma 2 oyununda da aynı ada vardır. Arma 2 oynayanlar bu adaya yabancı sayılmaz.

 Ada da çoğu yer ormanlık alan ve denizden oluşuyor. Ancak adada kasabalar, kentler ve askeri alanlarda mevcut. Yani oyunun haritası oldukça geniş fakat şehirlerin çok küçük olduğunu da belirtmek gerekir. Oyunda büyük ve yüksek binalar bulunuyor.

 Yaşam surenizi uzatmak için tüm gerekenler haritanın dört bir yanına yayılmış durumda size veriliyor. Oyun karakteri tıpkı gerçek dünyada olduğu gibi hayatta kalabilmek için bazı şeylere ihtiyaç duyuyor. Bu ihtiyaçlar açlık ve susuzluk gibi temel ihtiyaçlar.

 Dayz Nasıl Oynanır?

 Oyun suresince Karakterin açlığını ve susuzluğunu gidermek için etraftan yiyecek ve içecek bulmanız gerekecek. Yağmurlu ve rüzgârlı havada çok kalmamaya dikkat etmelisiniz yoksa karakteriniz hasta olarak öksürmeye başlayacaktır.

 Karakterinizin sahip olduğu bir kan değeri var. Oyun boyunca Bu değeri ne kadar yüksek tutarsanız karakteriniz o kadar sağlıklı demektir. Eğer zombiler ya da diğer Dayz oyuncuları size saldırıda bulunursa karakterinizin kan değeri düşmeye baslar. Ancak bandaj yardımıyla kanamayı durdurarak karakterin kan değerini kontrol altına alabilirsiniz.

 Karakterin kan değeri orta seviyede ise ekrandaki renkler solacaktır. Karakterin kan değeri daha düşerse ekran siyah beyaz olur ve karakter sağır olabilir. Eğer kan değeriniz daha düşerse karakter bayılabilir. Kan değeri bitince de karakteriniz ölür.

 Eğer karakteriniz yüksek bir yerden düşerse veya zombiler tarafından aşırı darbe alırsa kemikleri kırılabilir. Kemikleri kırılırsa karakteriniz ağrı hissedebilir. Oyunda ağrı hissetme özelliği bulunuyor ve ağrı çekilince ekran sallanmaya başlıyor. Ağrı kesiciler yardımıyla bu sorunu çözebilirsiniz.

 Eğer kanınız azalırsa kan torbaları ile kanınızı artırabiliyorsunuz. Kemik kırıklarını da morfin ile düzeltebiliyorsunuz. Oyundaki sağlık sistemi diğer oyunlarda bulunan sağlık sisteminden biraz farklılık gösteriyor. Oyunu oynadıkça bunu daha iyi keşfedeceksiniz.

 Dayz oyununda birkaç çeşit kıyafet seçme şansınız bulunuyor. Dayz oyununda sizin için en tehlikeli unsur etraftaki zombiler olacak. Ancak oyun ilendikçe zombilere alışırsınız ancak diğer oyuncuların da sizin için tehlike anlamına geldiğini unutmamanız gerekiyor.

 Siz zombilerle uğraşırken diğer oyuncular tarafınsan izlenme ihtimalinizi de unutmamanız gerekiyor. Bazı oyuncular dize iyi davranabilir ancak diz yine de Dayz oynarken kimseye güvenmeyin.

 Çatışmalara dikkat etmeni gerekiyor. Çünkü çatışma esnasında kurşun yerseniz karakteriniz komaya girip ölebilir.

 Sistem Gereksinimleri Neler?

 Dayz nefessiz oynayacağınız oyunlar arasında bulunuyor. Bağımsız sürümünün çıkmasına çok az bir zaman kaldı. En geç iki aya kadar Dayz bağımsız Alpha surumu piyasada olur. Arma 2 sahipleri indirimli olarak Dayz onayabilecekler.

 Arma 2 tecrübesi olanlar Dayz oyununa kolaylıkla alışabilirler. Daha önce Arma 2 oynamamış kullanıcılar ise alışma suresince biraz zorlanabilirler. Çünkü Dayz oyununda neredeyse tüm tuş kombinasyonlarını kullanmanız gerekecek. Henüz Dayz oyununun bağımsız surumu bulunmuyor.

 Breakin Point ya da Origins modalarına sahipseniz Dayz oyununu daha da güzelleştirebilirsiniz.