"Bazı Avrupa ülkeleri havaalanlarında ne yazık  ki 'Türkiye'ye gitmeyin, Türkiye'ye gidişiniz Erdoğan'ı güçlendirir' gibi  reklamları koymaktadır. Bu nasıl demokrasidir? Ben askeri darbe ile işbaşına  gelmiş bir cumhurbaşkanı değilim. Halkının yüzde 52 oyuyla iş başına gelmiş bir  cumhurbaşkanıyım."
 "Şimdi soruyorum; Batı, burada teröre destek  veriyor mu vermiyor mu? Batı, demokrasinin yanında mı, darbelerin ve terörün  yanında mı? Maalesef bu Batı, teröre destek veriyor ve darbelerin yanında yer  alıyor. Bunların canı bizim gibi yanmıyor. Ama bizim canımız yanıyor."
"Bir yerde terör mü var, çekinmeden, ürkmeden  üzerine gitmeliyiz. Teröre karşı, bu tür darbelere karşı eğer uluslararası camia  bir mutabakat ortaya koyamıyorsa, kusura bakmayın, bir bumerang gibi döner bir  gün de o ülkeleri vurur."
"Diğer terör örgütleriyle olan mücadelemizde  olduğu gibi, darbe girişimi sırasında ve sonrasında da dostlarımızdan  beklediğimiz desteği alamadığımızı da açıkça söylemek zorundayım, bunu üzüntüyle  ifade ediyorum. Bu gerçeği görmek için, darbe sırasında ve sonrasında ortaya  konan tepkilere bakmak yeterlidir."
"İşimiz bitmedi, daha yapacağımız çok şey var  ama normalleşme sürecine giriyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi işte bu silahlı ve  silahsız saldırıların en son, en kanlı, en açık ve en alçak örneğidir."
Bu olaylar sırasında 238 şehit verdik 2 bin 200'e yakın yaralı var
Dost bildiklerimiz darbecilerin, teröristlerin yanında yeralıyor...
Darbe girişimi sırasında ve sonrasında dostlarımızdan beklediğimiz desteğimizi alamadık.

ALMANYA'YA TEPKİ

Biz Almanya'ya 4 bin dosya verdik. Teröristlerle, derneklerle ilgili dosya verdik. Bunların hiçbiri bize dönmedi. Pazar günü Almanya'daki vatandaşlarımızın oluşturduğu insanlar bir miting düzenlediller. Ve benim buradan oraya video konferans ile bağlanmamı hazmedemediler.  PKK'lıları telekonferansta konuşturuyorsunuz. Batı darbelerin yanında, teröre destek veriyor. Fransa, Avusturya, Belçika aynı. 

EKONOMİ NORMALLEŞİYOR

Darbe girişiminin ardından ekonomik göstergeler normalleşmeyi işaret ediyor. Döviz rezervine baktığımızda ise bırakın azalmayı artıyor.  Dolar düşüyor, borsa yükseliyor. Merkez Bankası rezervlerimiz artmıştır. İşsizlik ve faiz oranları yüzde 10'nun altında kalmaya devam ediyor. Eskiden OHAL ilan ettiğimizde insanlar marketlere koşardı, stoklar yapılırdı. İnsanlarımız ne marketlere nede bankamatikleri hücum etmemiştir. İnsanlar meydanlara koşmuştur

TÜM PROJELER DEVAM EDİYOR

"Kanal İstanbul'un ve Çanakkale Köprüsü'nün de  ihalesi yapılacak. Bu aslında bir kararlılığın, bir istikrarın ifadesidir. Biz  bütün bunları yaparken mali disiplinden, istikrardan asla taviz vermedik,  vermeyeceğiz. 14 yıldır bizimle birlikte yol yürüyen hiçbir uluslararası  yatırımcı bu ülkede kaybetmemiştir. Tam tersine sürekli kazanmıştır, bundan sonra  da kazanacaktır."

OHAL AB'YE UYGUNDUR

"Olağanüstü hal uygulamalarına dayanılarak  ekonominin işleyişine en küçük bir şekilde müdahale edilmemiştir, edilmeyecektir.  Ülkemizdeki olağanüstü hal uygulaması tamamen Avrupa Birliği prosedürlerine  uygundur."
"İki şeyi gerçekleştirmek zorundayız. Bir, ilan  ettiğimiz bu olağanüstü hal neye yaramıştır veya neye yaramaktadır? Devletin  işleyişini hızlandırmak. Bunu hızlandırırken devletin yeniden yapılanması  sürecini başlattık. İki, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yeniden yapılanması sürecini  başlattık. Buna ihtiyacımız vardı. Bu adımın atılması gerekiyordu. Eğer bu adımı  atmayacak olursak işte bu FETÖ'cüler, metöcüler silahlı kuvvetlerimizi işgal eder  ve ondan sonra da kalkar milletin vergileriyle, milletin verdiği paralarla aldığı  uçakları, tankları, topları milletine doğrultur. Bu adımı atmak zorundayız."

ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ

"Demokrasi ile yönetilen bir ülkede darbe var,  238, şimdilik, şehidim var, 2 bin 200'e yakın yaralım var. Sen hala kalkıyorsun  'endişeliyiz' diyorsun. Bunun faillerine, sen nasıl kalkarsın da hala şefkat  elini uzatırsın ya? Böyle bir şey olabilir mi? Asla attığımız adımlardan taviz  vermeyeceğiz. Çünkü biz, istisnaları bir kenara koyuyorum, bu katillere, bu  darbenin faillerine eğer acımaya kalkarsak, acınacak hale geliriz. Bunu  yapmayacağız."
"Amerika'da yaşayan zat, o Feto denilen zat,  'bu işin faili midir, bu işin başında mıdır, bunu bilmiyoruz' diyecek kadar ne  yazık ki dünyadan bihaber olanlar var. Bütün deliller, belgeler, her şey  ortada."

FETÖ'DEN PARA ALAN İNGİLİZ VEKİL

"Adamlar böyle çalışıyor. Bu ne demektir? Bizim dilimizde bu, siyaseti satın alma  operasyonudur. Bu adamlar bunu yapıyorlar. Ama bunu önlerine koyduğunuz zaman  hemen savunma, haklılık psikozu içerisinde bunu böyle yerine getirmenin gayreti  içerisine giriyorlar."

AVRUPA'YI BİZ KORUDUK

Göçmen krizinde Batı ülkelerini sıkıntıya sokmadık. Kusura bakmayın açık söylüyorum. Avrupa'yı biz koruduk. Avrupa bize verdiği sözleri tutmadı. Sen görevini yapmadan biz geri kabul yapmayacağız. Kusura bakma karşınızda emir kulu bir ülke yok.

RUSYA İLE KRİZ

Biz Rusya ile yaşanan krizde karşı tarafın attığı incitici adımlara rağmen biz hassasiyet içinde davrandık.. Hiçbir sınır koymadık. Yapmak zorunda kaldıklarımız dışında bile yatırımcılara zarar verecek hiç bir işe kalkışmadık.
Yatırımcıları üzecek hiç bir işe kalkışmayız bu konuda başta şahsım üzere söz veriyoruz. Endişe edecek bir durum yok.

AÇIĞA ALINAN PERSONEL

Türkiye'de yetişmiş insan kaynağı sorunu yoktur.
"Ülkemizde, yaklaşık 3 milyon 340 bin kamu  çalışanı vardır. Son soruşturmalarda bunlardan açığa alınmış olanlarının sayısı  62 bindir. Açığa alınanların bir kısmının, yapılan soruşturma ve yargılamalar  neticesinde, şayet haklarındaki iddialar mesnetsiz görülürse vazifelerine geri  dönebileceklerini de unutmamalıyız."
Emniyette'de binlerce personel açığa alındı. ama bir güvenlik sorunu yoktur.

İSTİHBARAT MERCİLERİ UYARMAMIŞ DÜŞMANLIK YAPMIŞTIR

"Darbenin istihbaratının zamanında alınamaması, bu örgütün önce istihbarat teşkilatlarımızı çökertmekle işe başlamasından kaynaklanıyor. Biliyorsunuz sadece Milli İstihbarat Teşkilatı yok, bir de Emniyet İstihbarat var, Jandarma İstihbarat var. Bu istihbarat örgütleri ne yapmamıştır, ilgili mercileri aslında hiç uyarmamış, uyarmadığı gibi düşmanlık yapmıştır."

TİB'i KAPATACAĞIZ

"Bu örgütün faaliyetlerine yönelik güçlü bir  istihbarat mekanizması kurmamız şart. Diğer kurumlarımızdaki görevden almaların  da olumlu sonuçlar vereceğinden emin olabilirsiniz. Mesela TİB'i kapatacağız.  Çünkü bütün pisliklerin olduğu yerlerden bir tanesi de orası. Burayı kapattıktan  sonra oranın içerisinde çalışanların hepsini de, hazırlıklarımızı yaptık, gereği  neyse onun da gereğini yapacağız."

 TİB, BTK'ya devredilecek

Geldiğimiz noktada yatırımcıların işini zorlaştıran kamu görevlileri ile ilgili gerekli çalışmalar yapılacak. Önümüzü kesen himmet ve haraç ver diyenlere bu devlette yer yok.

İŞKENCE İDDİALARI

"Uluslararası Af Örgütü tutturmuş bizim  işkenceler yaptığımızdan bahsediyor. Bizde işkenceye sıfır toleranstır. Arbede  esnasında kaşına, gözüne tekme, tokat yemiş olabilir. Yememiş olsa oradaki  polisimizi öldürecek. 'Vurun beni' mi diyecek, kendini savunmayacak mı?"