Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın terörle mücadele için milli seferberlik çağrısını İzmir'deki vatandaşlar destekledi.

Avukat Dilek Almaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada bir numaralı sorunun "terör" olduğunu, seferberliğin ülke ve dünya çapında ilan edilmesi gerektiğini söyledi. Almaç, "Kim bir şehidin ölümünden mutluluk duyuyorsa karşısındayız. Teröre karşı olan devletin de yanındayız. Terörün sonu artık gelmeli." diye konuştu.x

Öğrenci Adem Kaya, milli seferberlik çağrısını desteklediklerini, kendini barış ve sevginin temsilcisi olarak gösteren ancak insanların ölümüne neden olan bombaları patlatanların cezalarını bulmasını istediğini dile getirdi.

Geçmişteki hataların tekrarlanmaması ve terörle mücadeleden vazgeçilmemesi gerektiğini ifade eden Kaya, "Ben sosyal medyayı çok kullanıyorum. 10 Aralık gecesi sosyal medyada 'Ölenler polismiş, sıkıntı yok, oh iyi olmuş, intikam alıyoruz' şeklinde mesajlar atanlar oldu. Ben 4 kişiyi şikayet ettim. Vatandaşların da terörü destekleyen herkesi şikayet etmesini öneriyorum." dedi.

Ev hanımı 70 yaşındaki Mukaddes Adıgüzel de şehit haberlerine çok üzüldüklerini, milli seferberliğe kendisinin de katılmak istediğini anlattı. Çevresindekilerin kendisine "Yaşlısın, milli seferberlikte sen ne yapabilirsin?" şeklinde sorular yönelttiğini aktaran Adıgüzel, "Devletimizi böyle destekleyeceksek milli seferberlik çok iyi bir şey. Hepimiz arkasındayız. Bütün şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Ben seferberliğe katılırım, genç değilim savaşamam ama seferberliğe katılanların yemeklerini yaparak destek verebilirim." diye konuştu.

"Türk milletinin kahramanlığını dünya gördü"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısını yerinde bulduğunu belirten Muhteşem Kavun da, 15 Temmuz'daki darbe girişimini önleyen Türk milletinin kahramanlığını tüm dünyanın gördüğünü vurguladı.

Vatan ve milletin geleceği için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini söyleyen Kavun, "Terörün dış güçlerin oyunu olduğunu düşünüyorum. Sosyal medyada terörü öven paylaşımları şikayet ederiz." şeklinde konuştu.

Orhan Kınık adlı vatandaş da çok sayıda insanın ölümüne neden olan terör olaylarının üstüne milletçe gidilmesi gerektiğini ifade ederek, "Ağlayan, sızlayan yavrular çok fazla. Milli seferberlik çağrısını destekliyoruz. Terörü öven paylaşımlar yapanları kınıyorum. Terörü destekleyenlere lanet olsun. Böyle bir durumda şikayet etmek görevimiz." dedi.

Memleketin huzura kavuşmasını, sıkıntıların son bulmasını isteyen Mehmet Salih Büyükkalender de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısını desteklediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Memleket hepimizin. Birleşmemiz lazım. Dışarıdaki güçlerin bizi parçalamak istediğini bilmeyen kalmadı. Çektiklerimiz son bulsun. Memleketimiz huzura kavuşsun. Hepimiz aynı geminin içindeyiz. Çağrıya gönülden katılıyorum. Sahip çıkmalıyız. Memlekete zarar verecek paylaşımlardan kaçınmalıyız. Bu tip paylaşımları kesinlikle şikayet ederiz."

Sinem Erbaş da terörü öven paylaşımlara herkesin tepki göstermesi ve vatana önce gençlerin sahip çıkması gerektiğini kaydetti.

Uşak

Uşak'ta yaşayan üniversite öğrencileri milli seferberliğin doğru bir karar olduğunu ve halkın her zaman devletinin yanında olması gerektiğini söyledi.

Öğrencilerden Mehmet Koçman, terörle mücadelenin birlik ve beraberlik ruhuyla başarıya ulaşacağını belirtti. 

Devletin büyük bir badire atlattığını vurgulayan Koçman, "Terör örgütünün devletin her birimine sızdığını ancak 15 Temmuz'da yaşananlarla anlayabildik. Dolayısıyla benzer bir durumla karşılaşmamak için milletimizin devletinin yanında olması gerekiyor. Halkın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milli seferberlik çağrısına duyarlı olacağına inanıyoruz. Milli seferberlik duygusuyla hareket edersek tüm bu sorunların önüne geçebiliriz. Milletimiz, terör örgütü üyelerini görmezden gelmesin." dedi. 

Zeynel Aykaş ise Türk milletinin, vatanı ve bayrağı için Cumhurbaşkanı'nın çağrısına duyarlılık göstermesi gerektiğine işaret etti.

Milli seferberliğin halkı huzura kavuşturacağını anlatan Aykaş, şöyle konuştu:

"Milli seferberlik halkla devletin birleşmesi anlamına geliyor. Terör gruplarına karşı her zaman devletimizin yanında olacağız. Terör saldırıları polisi, askeri ve devleti hedef alıyor. Her saldırıda şehitlerimiz oluyor. Bu saldırıların önüne geçebilmek için milli seferberlik büyük önem arz ediyor. Halkımız, en az polisimiz kadar bu terör örgütlerine karşı savaş vermeli."

Manisa

Manisa'da yaşayan Fatime Gürbüz ise Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini anlattı. 

Terörle mücadelenin birlik ve beraberlikle olacağını aktaran Gürbüz, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tam destek oluyoruz." ifadelerini kullandı. 

Şenol Ündar da seferberlik ilanından, teröre karşı birlik olabilme mesajını aldıklarını ifade etti. 

Artık herkesin daha dikkatli ve sorumluluk sahibi olması gerektiğini dile getiren Ündar, "Milletimiz artık herşeyin farkında ve üzerine düşeni de fazlasıyla yapacaktır. Türkiye bu yolda bütün engelleri aşacaktır." dedi. 

Bekir Çetin ise Manisa'da yaşayan herkesin bu çağrıya uyacağını ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her zaman yanında olduklarını vurgulayan Çetin, "Bu millet 15 Temmuz'da meydanlara inerek buna destek verdi. Şimdi üzerimize ekonomik olarak geliyorlar. Cumhurbaşkanımızın dövizlerinizi bozdurun çağrısına tüm halkımız destek olduk. Dün itibari ile söylemiş olduğu, zaten var olan seferberliği bütün halk olarak her türlü darbelere, teröre karşı beraberce Cumhurbaşkanımızın yanında devam edeceğiz." şeklinde konuştu. 

Aydın

Aydın'da Memur Sen Aydın İl Temsilcisi Ali Aygül, milli seferberlik mesajının çok önemsenmesi gerektiğini belirtti.

Sendika olarak bu çağrıyı başta üyeleri olmak üzere halka anlatacaklarının altını çizen Aygül, "Seferberlik için taşın altına elimizi değil, vücudumuzu koyacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz." dedi.