Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar: 

Suriye ve Irak'ta durum giderek kontrol altına alınıyor. ABD ile hassasiyetlerimize saygı gösterilmesi şartıyla birlikte çalışmaktan memnuniyet duyarız. 

Türkiye olarak İslam İşbirliği Teşkilatı'nı (İİT) harekete geçirek Kudüs konusunda tavrımızı net bir şekilde ortaya koyduk. BM Güvenlik Konseyi, ABD'nin vetosu üzerine bu konuda bir karar alamadı. Biz dünya 5'ten büyüktür derken tam da bu durumu kastediyorduk. Buradan bir kez daha hatırlatıyoruz ki dünya 5'ten büyüktür.   Hele hele 1'den haydi haydi büyüktür. 196 kez büyüktür.

ZULÜMLE ABAD OLUNMAZ

Ben güçlüyüm, benim nükleer başlıklı silahlarım var.  Bunlar size bir şey kazandırmaz. İşte yanınızda sadece İsrail'i bulursunuz.  Çekimser davranan ya da katılmayanların yeri de büyük ihtimalle 128'in yeridir. Beyaz Saray, telefonla bütün ülkeleri tehdit etti. Devletlerin iradeleri ne zamandan beri parayla satın alınmaya başladı. Eğer böyle yaklaşanlar varsa onlar da dersini almaya mahkumdur. Zulümle abad olunmaz. Tarihte mazlumun ahını alıp iflah olan hiç kimseyi bulamazsınız.

MUHAMMED BİZDEN VATANDAŞLIK İSTEDİ

Filistinli Muhammed dün buradaydı... Muhammed bir başka.. Nerede İsrail askeri saldırsa Muhammed orada.. Fakat hiçbir şekilde ona kurşun isabet etmiyor. Muhammed içeri girerken bizi görünce tekbir getirdi. İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür. Bir tarafta iman bir tarafta paslı yürek.. Olan bu... Muhammed bizim misafirimiz ama bizden vatandaşlıkta istiyor. Türkiye'yi çok seviyor. Trump ne için olanlara sessiz kalıyorsunuz. Zulme rıza zulümdür bu böyle bilinmeli. Bu bir mazlumdur, bu bir terörist değildir. Bu mazluma karşı bu tavrı ortaya koyan İsrail askeri teröristtir. Biz bunu her yerde seslendirmek zorundayız. Sesledirmezsek hadisi yerine getirmemiş oluruz.

ÇÜNKÜ BUNLAR NOKTA NOKTA TEK MİLLET

Nerede kadın hakları savunucuları, neredesiniz, neden bağırmıyorsunuz? İşlerine gelmez... Çünkü bunlar nokta nokta tek millettir. Mültecileri, Myanmar'daki Arakanlıları bir an bile biz aklımızdan çıkarmadık. Eşim, oğlum, bakanlarımız hep birlikte gittiler. Şimdi de Başbakanımız bir heyetle Bangladeş'teki kampları ziyaret ettiler.

AKILLANIN, AKILLANIN!

CHP'nin grup başkanvekili bir şeyler söylemiş... Şöyle bir dinleyelim.. (CHP'li Engin Altay'ın, "Bizim bu hükümeti alkışlayacak halimiz yok" sözleri) Adam şirkatin söylüyor, secaat arz ederken. Benim milletim bu kadar güzellikler yapılırken onu kötüleyeni alkışlar mı? Bu millet o yüzden sizi iktidar yapmıyor.  Akıllanın, akıllanın! İşte Türkiye'deki ana hıyanet, ana muhalefet bu. Türkiye'deki en büyük sıkıntı bu muhalefet sorunu.  Şimdi bir insan demokrasiye gerçekten inanıyorsa milletin tercihine saygı duyar. CHP tıpkı tek parti döneminde olduğu tekrar hızla faşizme kayıyor. Terör örgütünün arkasında olduğu tiplerle bir yolculuktu... Ama adını adalet yürüyüşü yoktular. İşlerine geldiğinde yargıyı örnek gösterirler işlerine gelmediğinde yargı için en garis ifadeleri kullanırlar. Gece gündüz yolsuzluk türküsü çağırırlar, kendi başkanları bu suçlardan gözaltına alındığında ağlaşmaya başlarlar. Yolsuzlukları iba ettiğinin dahi farkında olmayan karikatür tipli biri.