Bundan 20 yıl önce, anne ve babaların larını yetiştirirken endişeleneceği daha az şey vardı. Yabancılardan uzak durmak, çocukların genel iyilik halleri için yeterli bir kontroldü. Fakat deki ilerlemeyle birlikte, zaman değişti, çocukların ilgileri değişti, yabancılar evlerin içine girdi. ler ve çocuklar teknolojiye bağımlı hale geldiler. , ,  konsolları derken çocuklar saatlerini bu cihazlarla harcıyor. Uzmanlar, uzun süre bu cihazlarla ilişkili olmanın toplumsal ve psikolojik etkileri olacağını ve çocukların gelişimini olumsuz etkileyeceğini söylüyor.Peki bu modern soruna karşı aileler neler yapmalı? Çocuklar bu akıllı cihazlardan nasıl uzak tutulabilir? Zaman kontrolü nasıl sağlanır. İşte ailelere yardımcı olacak öneriler.

Kısıtlamayın, dengeli kullanımı teşvik edin

Çoğu ebeveyn, özellikle ergenlik çağındaki çocuklarının, ekran başında uzun vakitler geçirmesinden rahatsızdır. Ve ilk yaptığı iş sıkı kurallar ve kısıtlamalara gitmektir. Bu durum çocukta beklenmedik sonuçlara neden olabilir. Saldırgan ve tepkisel davranışları tetikleyebilir. Bu nedenle ailelerin şunu unutmaması gerekir. Aşırı kullanım çocuklar için sağlıksızdır ancak belirli zamanlarda kullanım gerekli olabilir. Dolayısıyla evde sıkı ve keskin yasaklar yerine, çocukların medya cihazlarıyla geçirdikleri süreyi azaltmak en iyisidir. Eğer çocuklarınızın teknolojik cihazlara olan ilgisi, hayatlarının diğer yönlerini etkileyecek boyuta geldiyse, onları başka etkinliklere katılmaya teşvik edin.

Çocuklarınıza katılın

Çocuklar ve gençler, teknolojiyi kullanmayı genellikle bir yetişkinden öğrenirler. Eğer anne- babanın elinde sürekli telefon, bilgisayar varsa ve televizyon evde sürekli açıksa çocuğun dünyasının daha farklı olması beklenemez. İyi bir örnek oluşturmak, yalnızca çocuklarınızın medya kullanımını azaltmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda evde daha verimli vakit geçirmelerini sağlar. Çocuklarınızı desteklemek istiyorsanız onlara katılın. Sevdikleri bir filmi birlikte izleyin veya birlikte bir oyun oynayın. Bu şekilde getireceğiniz kısıtlamalara karşı daha anlayışlı olacaklardır. Kullanım süresi kurallarını birlikte oluşturun ve onlara kendi zaman planlarını hazırlama şansını verin. Bu davranış, onları daha sorumlu hale getirecektir.

İçinde teknoloji olmayan tatiller planlayın

İnternetin çekmediği tatil noktaları hala var. Buraları seçerek,  ve telefon olmadan da keyifli vakit geçirebileceklerini onlara gösterebilirsiniz. Tatillere giderken cihazlarını yanlarına almak isteyeceklerdir. Bunu önlemek için de tatilleri bu cihazları kullanmayı zorlaştıran etkinliklerden seçebilirsiniz. Bisiklet kullanma, sörf, su sporları gibi etkinlikleri yaparken telefon kullanamazlar.

Evde teknoloji dışı bölgeler oluşturun

Evler, artık teknolojik bir üs haline geldi. Oyun konsolları, HD Tv'ler, laptoplar, tabletler, akıllı telefonlar… Çocuklarınızın bu cihazları kullanabileceği zaman ve yerlere ilişkin kurallar koyun. Bu kurallar açık ve çiğnenemez olmalıdır. Örneğin, yatak odasında, yemek masasında ve ödev esnasında kullanmak yasak olabilir.

Ailelerin, bu alışkanlığı kırmanın zor olduğunu unutmamaları ve koydukları kuralları asla kırmamaları gerekiyor.