Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TRT Haber canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Yunanistan'a kaçan FETÖ'cülerin iadesi hakkında, "Batı Avrupa'dan Yunan yargısına vermeyin diye baskı geldi, bu yüzden de vermediler" dedi.

Kandil'de terör örgütü PKK'ya yönelik çok başarılı bir harekat yürütüldüğünü vurgulayan Çavuşoğlu, artık  başkalarının anlık bilgi verip vermemesi gibi bir dertleri olmadığını, gerekli  teknoloji ve imkanlara sahip olduklarını anlattı. Tespit edildiği zaman tüm  hedeflerin tam isabet vurulduğunu söyleyen Çavuşoğlu, sözde lider kadrosuna  yönelik etkin çalışmanın da sürdüğünü ve sonuç alacaklarını belirtti. Dışişleri  Bakanı, "Artık bu bataklığı tamamen kurutmamız lazım. Türkiye'de huzur içinde olabilmemiz için bunu başarmak zorundayız" diye konuştu.

Terör örgütünün İran için de bir tehdit olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, "Şu an İran'a saldırmıyorlar diye yarın, iki gün sonra İran'a  saldırmayacakları anlamına gelmez. İran’ın topraklarını bölmek istemediklerini  kimse söyleyemez. Bunu İran da biliyor. Dolayısıyla İran ile bizim sürekli iş  birliği içinde olmamız lazım. Adeta aralarında çatışmasızlık var. İran da biliyor  ki; bu hücre orada uyuyor, her an ilk fırsatta İran’ı tekrar hedef alabilir"  ifadelerini kullandı.