Buzdolaplarında en sık karşılaşılan sorunlardan bir diğeri buzdolabında meydana gelen buzlanma olayıdır. Buzdolabında buzlanma meydana gelmesinin genel nedenlerinden biri ise kapı lastiklerinin yırtılması, eskimesi ve lastiklerin içinde bulunan mıknatısların eskisi gibi etkisini göstermediği için yapışmamasından kaynaklanmadır.

Bunların dışında bu soruna neden olan teknik arızalarda söz konusu olabilir. Buzlanmaya neden olan teknik arızalardan biri dolabın soğutmayı algılayan sensör veya termostat adlı donanımsal aracın bozuk olmasından kaynaklanmaktadır.

Buzdolabındaki termostat ve sensör adlı parçaların ikisi de aynı fonksiyonu/görevi yerine getirir. Bu nedenle ikisi birden buzdolabında bulunmaz. Bazı buzdolabı modellerde sensör, bazı modellerde ise termostat bulunmaktadır. Termostat veya sensör soğutmayı çok geç algılıyorsa buzdolabında buzlanma meydana gelebilir.

No frost özelliğine sahip buzdolaplarında ise bu sorun genellikle alt yada üst kapılarının açık kalması nedeniyle meydana gelir.Aynı zamanda dolabın buzluk kısmı çok dolu ise ve hava kanallarının önü tıkalı ise buzluğun belirli yerlerinde buzlanma sözkonusu olabilir.

Buzdolabı Karlanma Nedeni Çözümleri - Göktürk Merkez Servis
 

Göktürk ve Kemerburgaz’ın en iyi teknik servisi olan Göktürk Merkez Servis yüksek kalitede ve müşteri memnuniyetini birebir yaşatan ve ilke edinen lider adres olmuştur.

Adres : Göktürk Merkez Mah. Göktürk Cad. No:75/B  Göktürk – Eyüpsultan  / İSTANBUL
Telefon : 0212 322 11 81
Gsm : 0532 157 41 50

Web : www.gokturkmerkezservis.com


Haber Kaynak : New Göktürk Dergisi - Kenan Yılmaz