Bulgaristan seyahatlerin ne amaçla olursa olsun vize alma zorunluluğu vardır. Bulgaristan vizesi alabilmek için konsolosluk veya büyük elçiliklere başvurmak gereklidir fakat bunun yanı sıra Bulgaristan vizesi almak için yetkililer tarafından başvuru merkezi olarak görev verilen acentelerden de vize almak mümkündür.

 Bulgaristan vizesi gerekli evraklar ise şu şekildedir;

            Öncelikle Bulgaristan'a ne amaçla gittiğinizi ve ne kadar kalacağınızı belirten bir form, 2 adet biometrik fotoğraf bu fotoğraflar da sacın herhangi bir şekil de bere, başörtü veya şapkayla kapatılması yasaktır aksi takdir de vize başvurusu iptal edilir.

            Vizeye başvuru yapacak kişi çalışan ise ne zaman işe başladığını ve ne kadar maaş aldığını belirten imzalı ve kaşeli bir yazı, güncel olarak işlenmiş bir banka hesap cüzdanı, Nüfus kayıt örneği ve seyahat planlarını destekleyen bir uçak bileti veya otel rezervasyonu, seyahat sağlık sigortası ile başvuru yapabilmektedir. bulgaristanvize.com da vize başvurusu yapabilmek ile ilgili detayla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bulgaristan vize ücreti 60 Euro olarak belirlenmiştir ayrıca Vize başvurusunun kabul edilmesi durumunda vize 1 hafta için de verilmektedir.