MUSTAFA BOYDAK’A KELEPÇE
Gözaltına alınan Mustafa Boydak, Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolüne ele kelepçeli olarak getirilen ve gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Mustafa Boydak, sadece ”Teşekkür ederim" demekle yetindi.
Mustafa Boydak, buradan Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
 
"FETÖ üyesi oldukları ve örgüte finans sağladıkları" iddiasıyla başlatılan operasyonda, Boydak ailesinden 6 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Uğur Soğutma'nın sahipleri tutuklandı
  
İLYAS BOYDAK DA GÖZALTINDA

Boydak Holding Eğitim ve Kültür Vakfı yöneticilerinden İlyas Boydak da Kayseri’de gözaltına alındı. İlyas Boydak, polislerin eşliğinde Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
 
Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ekipleri bu sabah saat 07.00 sıralarında Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, eşi Aliye iki gün önce ’örgütün ablası’ suçlamasıyla tutuklanan yönetim kurulu üyesi Şükrü Boydak ve Boydak Holding İnsan Kaynakları Direktörü Halit Bayhan'ı gözaltına alarak evlerinde arama yaptı.



Aliye Boydak'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklandı
İl dışında oldukları belirlenen holdingin eski yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak ile İlyas ve Bekir Boydak'ın yakalanması için de çalışma yürütülüyor. 
Zanlıların evlerinde polis ekiplerince arama başlatıldı.
Boydak Holding’den 15 Temmuz şehitlerine 2 buçuk milyonluk yardım

FETÖ/PDY'ye finans desteği sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Boydak Holding'in o dönem yönetim kurulu başkanı olan Hacı Boydak ile yönetim kurulu üyesi Memduh Boydak, 6 Mart'ta tutuklanmış, holding yöneticilerinden Erol Boydak ile Murat Bozdağ ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 

Memduh Boydak halen tutuklu bulunurken, Hacı Boydak, avukatlarının itirazı üzerine 17 Mayıs'ta tahliye edilmişti.

Celal Sönmez ve iki oğlu Bursa'da gözaltına alındı

Bu arada, İstanbul’da tedavi gördüğü hastaneden arayan Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, "Ben, şu anda İstanbul Nişantaşı Amerikan Hastanesi 4402 nolu odadayım. Geçen hafta Cuma günü bir ameliyat geçirdim. Bir yere kaçmadım ve kaçmam. Kamuoyunda yanlış anlaşılmalara yol açmaması için bu açıklamayı yapıyorum” dedi

Boydak Holding Yönetim Kurulu, 15 Temmuz Darbe Kalkışması sonrasında, sabahsaatlerinde yapılan gözaltı operasyonuna dair yazılı açıklamada bulundu.    Açıklamada şu ifadelere yer verildi:  “Sabah itibariyle basında yer alan haberlerüzerine kamuoyunu bilgilendirme ve düzeltme yapma ihtiyacı duymaktayız.  23 Temmuz 2016 tarihinde kapatılan vakıflar arasında yer alan Boydak Eğitim ve Kültür Vakfının yönetiminde bulunan üyelerinin bilgilerine başvurulmak üzere kolluk görevlileri tarafından ifadeye çağrılmışlardır. Konunun Boydak Holding ve grup şirketlerimiz ile hiçbir şekilde alakası yoktur, gelişmeler hakkında kamuoyuna bilgiler verilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”.

1957 yılında kurulan Boydak Holding, 8 ayrı sektörde 41 şirkete sahip. Boydak Holding çatısı altında, İstikbal, Bellona, Mondi, İstikbal Mutfak - Banyo, Hes Kablo, Boyteks, Form Sünger gibi firmalar bulunuyor. 14 bine yakın çalışanı bulunan holding, 140 ülkeye ihracat yapıyor. Yurtdışında 342 bayisi bulunuyor. İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 7, ikinci en büyük sanayi kuruluşu listesinde ise 1 şirketi ile yer alıyor. 201 yılında 6.9 milyar lira ciro elde etti.