Her başarılı kuruluşun temelinde en küçük detayına kadar düşünülmüş uzun vadeli büyüme stratejisi yer almalıdır. Bu tür bir stratejinin eksikliği sadece başarısızlığa götürür. Sonuna yaklaştığımız yılın analizi yapıldığında 20.000 – 30.000 Avro ciroya sahip küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) faaliyetlerini askıya almak zorunda kaldıklarını görüyoruz. Günümüzde KOBİ’ler sadece strateji eksiliğinin değil aynı zamanda yüksek vergi oranlarının da olumsuz etkisi altındalar. Maliye Bakanlığı’na yakın kaynaklardan gelen kulis söylentilerine göre yeni yılda vergi artışı beklemek hatalı olmaz. Böylesine bir ortamda KOBİ’lerin ticari başarısızlıktan uzak durabilmelerinin bir yolu da Binatex platformu üzerinde ikili opsiyon ticareti olarak görülüyor. Bu yöntemle sadece işyerinizin faaliyetini sürdürmekte faydası olacak kadar bol miktarda nakit girişi sağlamakla kalmaz aynı zamanda şirketinizi rasyonel şekilde nasıl yönetebileceğinize dair bilgi sahibi olursunuz. İkili opsiyon ticaretinde başarılı olmuş isimlerden Levent Bakırcı sorularımızı cevapladı.

Merhaba Levent Bey, okurlarımıza ikili opsiyon alım satımı işine nasıl girdiğinizi anlatır mısınız?

- Öncelikle bütün okurlarınıza selamlarımı ve saygılarımız sunmak isterim. İkili opsiyonlarla olan ilişkim işlerimin en kötü gittiği dönemde başladı. İki yakamızı bir araya getiremez haldeydik. En büyük müşterim sözleşmesini yenilememişti. Kiramızı bile ödeyemiyordum. Hizmet verdiğimiz müşteri adedindeki hızlı düşü nedeniyle elimiz kolumuz bağlandı, bir şey yapamaz hale geldik. Oturup durumu iyice tetkik ettim ve şu sonuca vardım: Başımıza gelen durum işin en başında doğru dürüst bir stratejiye sahip olmayışımızdı. İnternette bizim sektör için geçerli olabilecek sağlam bir strateji arayışındayken Binatex firmasının web sayfasına denk geldim ve sayfaya koymuş oldukları ikili opsiyonlar hakkındaki bütün bilgiyi üşenmeden okudum.

İkili opsiyon ticareti size nasıl yardımcı oldu?

- Aslında Binatex’in web sayfasında bulduğum bilginin çok faydasını gördüm. Kendi iş alanımda verdiğim kararların çoğu başarısızlık riskini göze almadan öylesine verdiğim kararlardı. İkili opsiyon ticareti sayesinde yürüttüğüm işte attığım her adımı analiz etmeyi öğrendim. İkili opsiyonlarla şirketimi iflastan kurtardım ve sevdiğim işi yapmaya devam edebildim. Şu anda danışmanlık alanında bir KOBİ olarak faaliyetimizi sürdürüyoruz. Fakat bu arada yaptığım iş ikili opsiyonlar yüzünden bir hobiye dönüştü diyebilirim. Yine de üstlendiğim her projeyi gönülden gelen bir şevkle yerine getiriyorum.

Levent Bey, ikili opsiyonlardan ne elde etmiş oldunuz?

- Sevdiğimi işi hâlâ yapıyor olabilmek benim açımdan büyük önem taşıyor. Ayrıca yeterince param ve boş vaktim oluştuğu için dilediğim gibi seyahat edebiliyorum, yeni insanlarla tanışıyorum ve hiç bilmediğim adetlerini ve geleneklerini keşfediyorum.

Neden Binatex firması ile çalışmayı tercih ettiniz?

- Öncelikle, aracı kurum olarak Binatex şirketini seçme nedenim güvenilir olmaları. Bir tüccar için en önemli faktör doğal olarak güven unsurudur. Ayrıca tüm aracaı kurumlar arasında en düşük yatırım alt sınırı onlarınki. Sadece 10 dolar yatırmak yeterli. Sonra işlemler bir dolara bile yapılabiliyor. Özgün bir sistemleri ve piyasanın en iyi platformuna sahipler. Sadece bu firma 1.000 dolar değerinde tamamen ücretsiz deneme hesabı veriyor. Üstelik benim ilk başladığım zamanlarda olduğum gibi ikili opsiyonlar hakkında hiçbir bilgisi olmayanlara yönelik her türlü bilgi sitelerinde mevcut.

Eminim okurlarımız ikili opsiyon işlemlerinin her birinin kâr elde ederek sonuçlanıp sonuçlanmadığını merak ediyorlardır.

- İlk başta, %100 kazanç garanti eden bir ikili opsiyon stratejisi olmadığını söylemek zorundayım. Aynı durum mali piyasaların hepsi için geçerlidir. Düzenli olarak para kazanabilmek ve sermayenizi artırmak için para yönetimine çok dikkat etmeniz gerekir. Binatex tarafından sağlanan bilgiler sağ olsun, para yönetiminin zor bir şey olmadığını anlamış durumdayım. Fakat bilgi ve strateji sahibi olmak; ayrıca konuya finansmanın soğuk yüzü ile bakabilmek lazım. Fevri kararlar vermek bu işin doğasına uygun değil.

Okurlarımız için herhangi bir öneriniz var mı?

- Herkesin rahatça ulaşabildiği 7/24 hizmet veren müşteri destek hizmetlerinin bu işe yeni girdiğimde bana verdiği önerinin aynısını ben de okurlarınıza verebilirim: bu konuda kendinizi iyi eğitin, öğrenin, analiz edin ve kazanmanıza yardımcı olacak stratejiyi belirlemek için deneme hesabından faydalanın.

İkili opsiyonlar hakkında daha geniş bilgiyi Binatex’in web sayfasında bulabilirsiniz: binatex.com