Bilgisayar dünyasının son sürat yenilenmeye devam etmesi mevcut bilgisayarların bir kaç yıl içerisinde eski bilgisayar tanımlamasına sahip olmasına sebep olmaktadır. Bu sebeptendir ki, çağın gerekliliğini kaldırabilen ve mevcut durumları bertaraf edebilen bir bilgisayara sahip olabilmek için harddisk, ram, işlemci, ekran kartı gibi donanımların bir kaç yılda bir değiştirilmesi gereklidir. Bu değişimler eski parçaların yenileri ile değiştirilmesi akabinde bilgisayarınızı yeni bir bilgisayar kıvamına getirebilecektir. Yazılımların çok kompleks halde üretilmesi verilerinin yoğunluğunu da artırmaktadır. Hdd gibi parçalar bu veri yoğunluğunu kaldırmaktan ve işlemekten yorulan ve yavaşlayan parçalar haline gelmektedirler. PC' lere ek olarak takılan yeni depolama birimleri bu sorunları kolaylıkla ortadan kaldırabilirler.

 

Veri Güvenliğinden Şüphe Ediyorsanız BackupHarddisk Kullanın

Veri güvenliği konusu son zamanlarda en çok sorun edilen durumların başında gelmektedir. Gerek kişisel gerek kurumsal verilerin korunması hususunda bir çok önlem alındığı da aşikardır. Bu tip önlemleri alırken taşınabilir harddisk kategorisinde bulunan backup hard diskler kullanılabilir. Bu tip harddiskler sabit diskler gibi sürekli bilgisayara bağlı olarak kalmak zorunda değiller. Ve veri güvenliği için özel güvenlik yazılımları mevcuttur.

Şirket Bilgisayarlarınıza Bakım yapmayı İhmal Etmeyin

Şirket bilgisayarları yapıları itibariyle hor kullanılan ve sürekli çalışan makinelerdir. Bundan dolayı da düzenli bakım yapılmaları ve sabit disk gibi önemli paraların sürekli yedeklerinin alınması büyük önem arz etmektedir.

www.dfsbilgisayar.com