Pişik sevimli bir kelime gibi görünse de bebekli annelerin en çok şikayet ettiği konuların başında gelir. Bebeğin narin ve hassas olan cildinde 0–18 ay arasında sık görülebilen bir durumdur. Pişik oluşumu sonrasında annenin eli kolu bağlanır ve ne yapacağını bilemez. Bunun için kendince alternatifler geliştirebilir ya da pişik giderici kremler kullanmaya başlar. Özellikle de yeni anne olmuş birinin tecrübeli annelerden aldığı fikirlerin başında pişik kremleri tavsiyesi gelir.

Pişik bebekler için sorun yaratan bir durum ancak pişik neden oluşur? Bunu bildiğimizde pişiği bir anlamda önlemiş de olabiliriz.

Pişik Neden Oluşur?

Pişiklerin oluşumunda neden birden fazladır. Nedenler arasında en çok bebeğin altını sık değiştirmemek vardır. Bunun yanı sıra bebeğinizin cildi için uygun olmayan ıslak mendil gibi temizleyiciler kullanmak, ishal durumu ve diş çıkarma gibi sayılabilir. 

 Pişiğin oluşmaması ya da oluşan pişiğin giderilmesi için bebeğinizin bakımının bir rutin içerisinde olması gerekir. Sık bezini değiştirip altını kirli bırakmamaya özen göstererek başlayabilirsiniz.  Bebeğinizin altını kaliteli cilt bakım ürünleriyle temizlemeniz gerekiyor. Bebeğin cildi hassastır ve bunun için uygun formda cilt bakımı ürünleri tercih etmeniz gerekiyor. Dermoailem bebeğinizin pişik bölgesi için standartlara uygun kremler geliştirmiştir.

Bebeğiniz için kıyafet seçimine özen göstermelisiniz. Satın aldığınız kıyafetler kaliteli olmalı ve dar kıyafet giydirmekten uzaklaşmalısınız. Bebeğinize dar kıyafetler giydirdiğinizde pişik sorununu büyüterek devam ettirirsiniz. 

Bebeğinizin her bez değişiminde pişik bakım kremi kullanmalısınız. Dermoailem pişik bakım ürünleri konusunda geliştirdiği kremler sayesinde sorunun hızlıca ortadan kalkmasını sağlayacaktır. Bez bölgesini ferahlatmak önemlidir. Bunun için bebeğinizin bezini çıkararak onun rahat etmesini sağlayabilirsiniz. Pişik bakım kremleri bebeğinizin bez bölgesinin hava almasını ve bu sayede nefes almasını sağlayacaktır. 

Sıcak havalarda bez bölgesini kapalı tutmanızda fayda vardır. Pişik kadar büyük sorunlardan bir tanesi de güneş yanıklarıdır. Bebeğinizin cildi hassas olduğu için en ufak güneşte bile zarar görebilir. 

Bebeğinizin altını gece uyurken bir kez değiştirmenizde fayda vardır. 0–18 ay arasındaki bebeklerde henüz gece ve gündüz kavramı net oturmamış olacağından dolayı bebeğinizin altını gece değiştirebilmek için zamanınız olacaktır.

Dermoailem bebek cilt ürünleri ve pişik bakım kremlerine https://www.dermoailem.com/ adresinden sahip olabilirsiniz.