İzmir'in Torbalı ilçesinde yaşanan ve herkesi hayrete düşüren olayda, palmiye dikeni battıktan sonra kolu uyuşan bir genç, az kalsın sıra beklemekten ve müdahale edilmemekten dolayı kolunu kaybediyordu. Edinilen bilgiye göre, 18 yaşındaki Kemal Dinçer, Pamukyazı Mahallesinde bulunan okul bahçesinde futbol maçı yaparken bir anda dengesini kaybedip yere düştü. Bu esnada gencin koluna palmiye ağacının dikeni battı. Acılar içerisinde kalan ve dakikalarca yerden kalkamayan gencin yardımına bölgeden geçen duyarlı vatandaşlardan Barış Ayaz isimli biri koştu.

Acil bir hastaydı; ama hastanede sıra bekledi

Dakikalarca koluna batan dikenle acı içerisinde kalan Kemal Dinçer, yardımsever Barış Ayaz tarafından Torbalı Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada da sıra bekleyen genç, daha sonra muayeneye alındı. Dinçer, yaşadığı olayı hastanedeki yetkililere anlattı. Yetkililer, bu gibi olaylara müdahale etme yetkisine sahip olmadıklarını belirtti.

Az daha geç kalınsaydı kolunda hasar oluşacaktı

Olay karşısında şakına dönen yaralı, kısa sürede kolunun uyuştuğunu ve acının kat kat arttığını söyleyerek ağlamaya başladı. Gözyaşları içerisinde kalan gence Barış Ayaz bir kez daha yardım etti. Ayaz, bu kez İzmir Bozyaka Devlet Hastanesi'ne götürdü. Acil servis bölümünde tedavi altına alınan gencin kolundaki palmiye dikeni, 20 dakikalık bir müdahale sonucu çıkartıldı. Doktorlar, ‘Geç kalınsaydı, kolda büyük bir hasar oluşacaktı’ dedi.