Diş beyazlatma bireylerin daha estetik bir görünüme kavuşmak suretiyle ev ortamında ya da klinik ortamında gerçekleştirdikleri önemli yöntemler arasında yer almaktadır. Diş beyazlatma yöntemlerini kullanılacak olan ilaçları doğru seçmek kullanılacak olan malzemeleri doğru belirlemek oluşturur. O yüzden diş beyazlatma işlemleri için profesyonel diş hekimlerinden destek almak gerekmektedir. Çünkü profesyonel diş hekimleri dişlerin sağlık yapısına diş etlerinin durumuna göre doğru bir tedavi yöntemini ve şeklini belirler.

Dişler sigara ve alkol kullanımı çay kahve tüketimi başta olmak üzere birçok çevresel faktörlere bağlı olarak zaman içerisinde sarabilir. Kirli ve sararmış dişlere sahip bireyler toplama içerisinde konuşmaktan gülüşmekten tebessüm etmekten insanlarla ikili ilişkiler kurabilmekten geri dururlar. Sararmış dişler ya da sağlıklı bir gülüş elde etmek bireylerin özgüvenini doğrudan etkileyen önemli bir olgudur.

Ev tipi diş beyazlatma yöntemleri sıklıkla kullanılır

Diş beyazlatma yöntemleri genellikle ev ortamında ve klinik ortamda yapılan yöntemler olarak ikiye ayrılmaktadır. Ev ortamında yapılan yöntemler de iki gruba ayrılarak evde bireylerin kendi kendine uygulayacakları yöntemler ve diş hekimlerinin evde yapılmasını tavsiye ettikleri yöntemler olarak yine ayrılır. Ev ortamında bireyler karbonat ve limon başta olmak üzere çeşitli besin maddelerini kullanarak dişlerini beyazlatmaya gayret ederler. Evde bireylerin Kendi kendilerine dişlerini beyazlatma işlemleri yapabildikleri gibi diş hekimleri tarafından hazırlanan tedavi yöntemlerini kullanarak da dişlerini beyazlatmaları mümkündür.

Diş hekimleri tarafından hazırlanan belirli ölçülerde dişlere takılmak suretiyle kullanılan plakların dişleri beyazlattığı bilinen bir yöntem olduğu kabul edilir. Diş beyazlatma işlemlerini belirli ilaç ve solüsyon oranlarını kullanarak profesyonel diş hekimleri yapmalıdır. Diş hekimlerinin hastaların ağız ve diş ölçülerini almak suretiyle içerisinde belirli bir jel koyarak plak oluşturmaları ve bunları evde belirli sürelerle takmaları ile yapılan diş beyazlatma yöntemine ev tipi diş beyazlatma yöntemi denir.

Klinik tipi diş beyazlatma yöntemi

Klinik tipi diş beyazlatma yönteminin bir diğer adı da lazerle diş beyazlatma yöntemidir. Bu yöntemde diş hekimleri Birliği dişlerinin genel durumuna ve sararma oranına bağlı olarak belirli düzeylerde diş beyazlatma solüsyonu kullanır. Genel anlamda bu solüsyonun diş etlerine temas edilmesinden kaçınılır. Diş beyazlatma solüsyonu dişlere sürüldükten sonra lazer uygulanarak belirli bir ışın verilerek solüsyonun aktif hale gelmesi sağlanır.

Lazerle diş beyazlatma yöntemi ev tipi diş beyazlatma yönteminden daha kısa sürmekte ve yaklaşık 1 saatin sonunda bireylerin daha beyaz dişlere kavuşması mümkün kılınmaktadır. Dentway, kurulduğu günden bu yana profesyonel yöntemlerle hastaları için en etkili diş beyazlatma işlemlerini gerçekleştirmektedir. Dentway bünyesinde klinik tipi diş beyazlatma ve ev tipi diş beyazlatma olmak üzere birçok diş beyazlatma yöntemi kullanılmaktadır. Ayrıca Dentway, kombine diş beyazlatma yöntemi olarak da bilinen hem evde hem de klinik ortamda gerçekleştirilen diş beyazlatma yöntemini de uygular.

Kaynak: https://www.dentway.com.tr/tedaviler/estetik-dis/dis-beyazlatma-yontemleri/