Sarıyer girişinde bulunan İDO iskelesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan balıkçılar çarşısı için henüz bir adım atılmazken, beklentileri bu yıl da karşılanmayan balıkçılar yetkililerin duyarsızlığına isyan etti. Av sezonunun başlamasıyla “Vira bismillah” diyerek ağlarını derya kuzularıyla dolduran ancak yakaladıkları balıkları sunacakları bir çarşıları bile olmayan balıkçılar, satışlarını zor şartlar altında yapıyorlar.

BALIKÇILIK, DERME ÇATMA ÇADIRLARDA YAPILIYOR

 İstanbul ve Türkiye’nin en önemli balıkçılık merkezlerinden biri olan ilçede, satışlarını kurdukları derme çatma çadırlarda gerçekleştiren balıkçılar, yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdiler. Yıllardır kendilerine balıkçılar çarşısı sözü verildiğini belirten deniz emekçileri, kısa süre önce gündeme gelen çarşı inşaatının bir türlü başlamamasından dolayı yeni av sezonunda da mağdur olacaklar gibi…

VATANDAŞLARDAN BALIKÇILARA DESTEK

Sarıyer’in balıkçılığıyla meşhur olduğunu dile getiren vatandaşlar da balıkçı esnafına sahip çıktılar. Balıkçılar çarsısında daha rahat ve modern yapıda alışveriş yapmak istediklerini anlatan vatandaşlar, yetkililerin bir an önce sözlerini yerine getirmesi gerektiğini ve nezih bir ortamda balık satın almak istediklerini belirttiler.