Yaklaşık 15 bin nüfusu olan Bahçeköy’de sadece bir tane okul olması Bahçeköy’de görev yapan muhtarları harekete geçirdi. Bahçeköy ilköğretim okulunda yaklaşık 1300 öğrenci gündüz ve gececi olarak eğitim almasına rağmen yer sıkıntısı yaşanıyor. bu durumdan rahatsız olan ve okul yapılmasını isteyen, Kemer Mahalle Muhtarı Nazif Artar, Bahçeköy Merkez Mahalle Muhtarı Ayşe Çoban ve Bahçeköy Yenimahalle Muhtarı Erdoğan Kavras harekete geçti.



Atalay’dan rahatlatan açıklama
Heyet, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay’ı ziyaret ederek durumu bildirdi. Bilgilendirme üzerine konunun takipçisi olduğunu belirten Atalay, imar planlarında Bahçeköy’de okul yeri ayrıldığını söylemesi üzerine heyet biraz da olsa rahatladı. Konunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığına taşındığını belirten Atalay, imar planlarında değişiklik yapılabileceğini belirterek, muhtarlara konunun takipçisi olmaları yönünde uyardı.



Yerel yönetimle uyum içindeyiz
Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Kemer Mahalle Muhtarı Nazif Artar, “Yerel yönetimle çok güzel iletişim halinde olup çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Biz mahalleye hizmet eden kişilerin tek amacı; Mahallelerimize güzel ve halkı yararlanabileceği kalıcı hizmetler vermektir. Bu kapsamda Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e, ekip arkadaşlarına, şahsım ve mahalle sakinleri adına teşekkür ederim” dedi.

HABER : SARIYER POSTA