Şehit olan 3 askerden 21 yaşındaki er Necati Yenikapı için İzmir’de, Jandarma Astsubay Üstçavuş Kenan Yıldız için ise Adana’da cenaze töreni düzenlendi. er Necati Yenikapı’nın cenaze töreninde Diyarbakır Silvanlı baba Fevzi Yenikapı, “Benim oğlum şehit, korkma oğlum baban burada” diye haykırdı. Adana’da toprağa verilen Jandarma Astsubay Üstçavuş Kenan Yıldız’ın 3 yaşındaki oğlu Melih hiçbir şeyden habersiz tören alanındaki babasının tabutunun başında kuzeni Kaan ile birlikte oyun oynadı, sık sık tabutu ve fotoğrafı öptü.

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen 33 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Kenan Yıldız memleketi Adana’da toprağa verildi. Cenaze törenine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da katıldı. Omzuna Türk Bayrağı bağlanan şehidin 3 yaşındaki oğlu Melih hiçbir şeyden habersiz tören alanındaki babasının tabutunun başında kuzeni Kaan ile birlikte oyun oynadı, sık sık tabutu ve fotoğrafı öptü. Şehit çocuğu kuzenine babasının fotoğrafını gösterip “Bu benim babam” diyerek selam durması ise yürekleri dağladı.

GENELKURMAY BAŞKANI DA KATILDI

Şehidin cenazesi Şırnak’tan uçakla Adana’ya getirildi. Şehit Astsubay Üstçavuş Kenan Yıldız için Sabancı Merkez Camii’nde tören düzenlendi. Cenaze törenine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Adana Milletvekilleri, Vali Mustafa Büyük ile birlikte şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı. Tören boyunca vatandaşlar, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganı attılar. Genelkurmay Başkanı Akar, şehidin annesi Emine, babası Cumali ve eşi Hatice’yi teselli etti.


OYUNA DALDI

Şehidin cenazesi askerlerin omuzlarında tören alanına getirildiğinde Hatice Yıldız ile birlikte şehidin annesi Emine fenalık geçirdi. Sağlık görevlileri anne ve eşe müdahale etti. Bu sırada şehidin 3 yaşındaki oğlu Melih ise şehit kızı olan Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Şube Müdürü Nalan Özen tarafından kucaklandı. Nalan Özen, küçük çocuk ile yakından ilgilendi. Bir süre sonra şehit oğlu Melih, aynı yaştaki kuzeni ile tören alanında oyuna daldı.

BABASINA SELAM DURDU

Babasının tabutunun başındaki fotoğrafı kuzenine gösteren Melih Yıldız, “Bak, bu benim babam” diyerek asker selamı vermesi törene katılanları ağlattı. Kuzeni ile birlikte bir süre tören alanında oyun oynayan şehit çocuğu daha sonra annesinin yanına gitti.

AİLENİN EN BÜYÜK OĞLU

Şehit Yıldız’ın, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığı’nda görevliyken geçici görevle Silopi’ye gittiği için eşini ve oğlu Melih’i kayınpederinin evine bıraktığı öğrenildi. Yıldız çiftinin 4 çocuğundan en büyüğü olan şehidin 2009 yılında Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünden mezun olduğu yaklaşık 5 yıldır da astsubay olarak görev yaptığı öğrenildi. Şehidin cenazesi daha sonra Abdioğlu Köyü’nde toprağa verildi.



“KORKMA OĞLUM BABAN BURADA”

Jandarma Er Necati Yenikapı memleketi İzmir’de son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreni sırasında elini havaya kaldıran Diyarbakır Silvanlı baba Fevzi Yenikapı, “Benim oğlum şehit, korkma oğlum baban burada” diye haykırdı. Şehit oğluna 28 yaşında kaybettiği ağabeyinin adını veren Manisa Turgutlulu anne Neriman Yenikapı ise “Vatan sağ olsun. Bu terör bitsin. Başka anneler ağlamasın” dedi.

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde vatan savunması yaparken PKK’lı teröristlerin yola döşediği bombayı zırhlı araç geçişi sırasında patlatması sonucu şehit düşen Jandarma Er Necati Yenikapı memleketi İzmir’de son yolculuğuna uğurlandı

İZMİR PROTOKOLÜ TAM KADRO KATILDI

Karşıyaka İlçesi’ndeki Beşikçioğlu Camisi’nde kılınan cenaze namazı ve askeri törene şehit Necati Yenikapı’nın ailesi ve çok sayıda vatandaşın yanı sıra, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AKP İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ, Atilla Kaya, CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Tacettin Bayır, Musa Çam, Selin Sayek Böke, MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, İzmir Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

ABLASI VE AĞABEYİ RÜYALARINDA GÖRMÜŞ

Şehit Necati Yenikapı’nın, ailesini endişelendirmemek için askerliğini Şırnak’ta yaptığını söylemediği öğrenildi. Şehidin ablası Ece Yenikapı, “İki gün önce kardeşimi rüyamda gördüm. Bulunduğu yere baktım ama onu göremedim. Sonra kardeşim Mert de Necati’yi rüyasında şehit olarak gördüğünü anlattı. İki saat sonra da kapımız çalındı ve askerler geldi” diye konuştu.

“PKK’NIN DİNİ İMANI YOK”

Şehidin babası Diyarbakır Silvanlı, annesi ise Manisa Turgutlulu. Şehit babası Fevzi Yenikapı duygu ve düşüncelerini dile getirirken bu hususa vurgu yaparak “Korkma evladım, baban burada. Anam Kürt, babam Kürt, sülalem Kürt. Bunlar neyin peşindeler? Benim bir bayrağım var, ay yıldızlı bayrağım var, başka yok. Gençlerin beynini yıkıyorlar. Bu terör insanın kanını emer. Yalanla bu iş yürümez. Allah’tan korksunlar” dedi. Baba .. üstüne basa basa üç kez şu cümleyi dile getirdi: “Terörün dini, imanı yok.”

ACILI BABAYI ATAY PAŞA TESELLİ ETTİ

Cenaze namazı kılınırken şehir babası Fevzi Yenikapı göz yaşlarına hakim olamadı. Güçlükle ayakta duran acılı babayı, koluna giren Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay teselli etti.

GÖZ YAŞLARI İLE UĞURLANDI

Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin Türk Bayrağı’na sarılı naaşı top arabasına yerleştirildi. Şehit annesi Neriman Yenikapı evladını son yolculuğuna asker selamı ile uğurladı. Şehit Jandarma Er Necati Yenikapı Kadifekale Hava Şehitliği’nde vatan toprağına emanet edildi.